Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nachtkaars dreigt voor De Graafschap na verlies

Nachtkaars dreigt voor De Graafschap na verlies

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Eindhoven verloren. Door een doelpunten in de slotminuut, van een zeer matig duel, is plaatsing voor de Play-Offs na allerminst zeker voor de Achterhoekers.

In Eindhoven moest De Graafschap het stellen zonder Gregor Breinburg. De plek van de geschorste middenvelder werd ingenomen door Soufian Echcharaf. Voor beide ploegen gold vooraf dat ze een belangrijke stap konden zetten voor deelname aan de Play-Offs.

Wat beide ploegen de toeschouwers lieten zien was van een bedenkelijk niveau. Langdurig balbezit was er niet en combinaties waren een zeldzaamheid. Een inzet van Waalkens belandde op de lat boven Zwarthoed. De doelman moest ook in actie komen om Lagouireh van een doelpunt af te houden. De Graafschap meldde zich kort voor rust weer in de zestien van de thuisclub, maar Koolhof miste.

In de tweede helft werd het allemaal niet beter. De Graafschap speelde vooral afwachtend en oogde defensief onzeker. Het zag de Brabanders enkele kansen om zeep helpen. Lang leek het duel zonder treffers te eindigen, want ook Nathan Kabasele en Ted van de Pavert wisten het doel niet te vinden. Ook Oud-Graafschapper 'Maradonny' De Groot zag zijn inzet nog net gekeerd worden.

Het duel kreeg toch een winnaar. Spits Van den Hurk kreeg de bal uiteindelijk achter Zwarthoed: 1-0. Door deze nederlaag heeft De Graafschap zich in een lastig pakket gebracht. De laatste competitiewedstrijd tegen Jong Ajax zal beslissen over deelname aan de Play-Offs. Trainer Jan Vreman mist dan de geschorsten Robin Pröpper en Edwin Linssen.

Bij winst is deelname zeker. Bij ieder ander resultaat is men afhankelijk van wat de enig overgebleven concurrent Fortuna Sittard doet, dat op bezoek gaat bij FC Emmen.

Karakteristiek, maandag 21 april 2014

FC Eindhoven - De Graafschap 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Van den Hurk (90)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 2.519

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Edwin Linssen
Geel FC Eindhoven: -

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will (65. Tim Vincken), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop, Soufian Echcharaf (78. Caner Cavlan), Edwin Linssen, Dean Koolhof, Vlatko Lazic, Vincent Vermeij (61. Brahim Darri), Nathan Kabasele

FC Eindhoven: Muyters, Nieveld, N’Toko, Bourdouxhe, Waalkens (77. Makiavala), Van Geele (42. Van den Hurk), Beekmans, De Wilde, Lagouireh (69. Reniers), Cuevas, De Groot

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X