Koolhof voorkomt nederlaag De Graafschap (2-2)

Door een doelpunt van Dean Koolhof heeft De Graafschap op bezoek bij Excelsior op de valreep met 2-2 gelijkgespeeld.

De Graafschap begon in Rotterdam in dezelfde formatie als afgelopen woensdag tegen Willem II (1-2, verlies). Trainer Jan Vreman zich dat zijn ploeg een lastige openingsfase kende. Botaka miste twee grote kansen. Via een schot van Soufian Echcharaf meldden de bezoekers zich voor het eerst in de wedstrijd.

Vervolgens gebeurde er lange tijd helemaal niets en was lang balbezit voor beide ploegen al een lastige opgave. Het duel leefde kort voor rust op met drie doelpunten. Vincent Vermeij opende de score, nadat doelman Deckers na Vermeij's kopbal een rebound toe moest staan: 0-1.

Lang kon De Graafschap niet genieten van de voorsprong. Binnen een minuut kopte Lars Veldwijk op aangeven van Auassar de gelijkmaker binnen: 1-1. Balverlies van Nathaniel Will zorgde ervoor dat de Achterhoeker met een achterstand de rust in gingen. Opnieuw was Veldwijk trefzeker en Aussar de aangever: 2-1.

Ook in de tweede helft was Excelsior de beter ploeg en keek De Graafschap vooral toe hoe Veldwijk en Van Diermen grote kansen lieten liggen. Omdat de Rotterdammers het duel weigerden te beslissen, mochten de Superboeren hoop blijven houden op een gelijkmaker. Hoe matig de ploeg ook acteerde op het Kralingse kunstgras. Vreman bracht met Darri en Koolhof extra aanvaller binnen de lijnen.

Uit het niets viel de 2-2. Invaller Koolhof schoot de bal fraai achter doelman Deckers: 2-2. De Graafschap overleefde de slotfase en nam zo een niet meer verwacht punt mee naar Doetinchem.

Karakteristiek, zaterdag 12 april 2014

Excelsior - De Graafschap 2-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (38), 1-1, Veldwijk (39), 2-1, Veldwijk (43), Dean Koolhof (84)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 2.758

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Robin Pröpper
Geel Excelsior: Van Diermen, Woudenberg

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop, Soufian Echcharaf (85. Tim Vincken), Edwin Linssen (67. Dean Koolhof, Gregor Breinburg, Vlatko Lazic, Vincent Vermeij (62. Brahim Darri), Nathan Kabasele

Excelsior: Deckers, Woudenberg, Fischer, Van Diermen, Karami, Auassar, Kruys, Stans, Vermeulen (83. Hutten), Veldwijk, Botaka