Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Beloning voor strijdend De Graafschap blijft uit

Beloning voor strijdend De Graafschap blijft uit

De Graafschap leek in eigen huis af te stevenen op een verdiende puntendeling tegen Willem II. Maar de kampioenskandidaat uit Tilburg benutte ver in de extra tijd een strafschop en kreeg daarmee te veel: 1-2.

De Graafschap moest het in deze topper stellen zonder de geschorste Vincken en de geblesseerde Koolhof. Hierdoor begonnen Milan Massop en Soufian Echcharaf in de basisopstelling, welke was gecomponeerd door trainer Jan Vreman.

Door alle goede bedoelingen van de thuisclub kon binnen vijf minuten een streep. Een misverstand tussen Massop en doelman Zwarthoed vormde de inleiding voor de 0-1 van Boymans. Hierna had De Graafschap een licht overwicht. Maar door gebrek aan creativiteit werd het nooit echt gevaarlijk voor de neus van doelman Swinkels.

Als titelkandidaat liet Willem II ook niet heel veel zien. Al zag trainer Streppel zijn ploeg via Peters en Messaoud (paal) de kansen laten liggen op een vroegtijdige beslissing.

In de tweede helft gingen de Achterhoekers meer de strijd aan. Deze inzet sloeg over op het publiek en het duel kwam meer tot leven, zonder dat er veel uitgespeelde kansen waren, zo joeg Kabasele een vrije trap huizenhoog over. De verdiende gelijkmaker volgde even later dan toch. Robin Pröpper knikte de bal fraai tegen de touwen (1-1).

De Graafschap voelde dat er meer mogelijk was en bij Willem II kreeg de angst de overhand. Zo werd Freek Heerkens ingebracht als extra verdediger. De bij De Graafschap ingevallen Cavlan zag zijn schot net over de kruising vliegen.

Toch kwam er nog een winnaar. Diep in de extra tijd beging Edwin Linssen een overtreding en leidsman Van Boekel wees gedecideerd naar de stip. Andrade zorgde zo voor een niet verdiende Brabantse winst (1-2).

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, woensdag 09 april 2014

De Graafschap - Willem II 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Boymans (5), 1-1, Robin Pröpper (72), 1-2, Andrade (90+3/penalty)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.802

Geel De Graafschap: Vlatko Lazic
Geel Willem II: Heymans

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop, Soufian Echcharaf (71. Brahim Darri), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Vlatko Lazic (82. Caner Cavlan), Vincent Vermeij, Nathan Kabasele

Willem II: Swinkels, Cornelisse, D. Wuytens, Peters, Jonas Heymans, Haemhouts (88. Ippel), S. Wuytens (83. Heerkens), Messaoud, Ondaan (28. Vicento), Boymans, Andrade

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X