Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Duur verlies voor zwak De Graafschap

Duur verlies voor zwak De Graafschap

De Graafschap heeft de goede serie, waaraan het de laatste weken bezig was, geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Jong FC Twente legden de Achterhoekers een zwakke partij op de mat: Ondanks een late treffer van Van de Pavert bleef het bij 2-1.

De laatste drie duels werden door de Superboeren in winst omgezet en dat zal de ploeg van trainer Jan Vreman het nodige vertrouwen hebben gegeven. De oefenmeester kon ook weer beschikken over Gregor Breinburg die terugkeerde van een schorsing.

Het begin van de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers, die al snel een aantal hoekschoppen mochten nemen. Tot veel gevaar leidde het echter niet. Aan de andere kant was Jong FC Twente een stuk effectiever, al hielp het optreden van de Doetinchemse defensie hierbij. Het was uiteindelijk tiener Bilal Ould-Chikh die prachtig doeltreffend uithaalde (1-0). Het enige dat De Graafschap hier tegenoverstelde waren twee speldenprikjes van Vermeij en Kabasele.

Ook na de rust meldde De Graafschap zich in aanvallend opzicht nauwelijks, maar profiteerde de Tukkers optimaal van een flater van doelman Zwarthoed, die de bal compleet miste. Bilal Ould-Chikh scoorde zo zijn tweede in deze wedstrijd. Pas in de slotfase deed Ted van de Pavert koppend iets terug (2-1), maar daar bleef het bij. En zo liet liet men na om de volgende staf naar de Play-Offs te zetten.

De komende week wachten De Graafschap twee topduels. Eerst woensdag thuis tegen Willem II en vervolgens uit naar Excelsior. Ontmoetingen waar de druk vol op zal staan en juist daar lijkt De Graafschap maar moeilijk mee om te kunnen gaan.

Karakteristiek, zondag 06 april 2014

Jong FC Twente - De Graafschap 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Ould-Chikh (11), 2-0, Ould-Chikh (62), 2-1, Ted van de Pavert (88)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 3.817

Geel De Graafschap: Tim Vincken, Gregor Breinburg, Soufian Echcharaf
Geel Jong FC Twente: -

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Vlatko Lazic, Tim Vincken, Edwin Linssen (63. Brahim Darri), Gregor Breinburg, Dean Koolhof (63. Soufian Echcharaf), Nathan Kabasele, Vincent Vermeij (69. Caner Cavlan)

Jong FC Twente: Stevens (59. Plattel), Kwee, Bijen, Röseler, Bouma, Anderson (76. Pelupessy), Hölscher, Mannes, Ould-Chikh (69. Peters), Vida, Corona

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Stem in de Verkiezing Populairste Superboer

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X