Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Degelijk De Graafschap wint bij Telstar (0-2)

Degelijk De Graafschap wint bij Telstar (0-2)

Zonder goed te spelen heeft De Graafschap de tweede uitzege op rij geboekt. Ditmaal werd Telstar met 0-2 opzij gezet. In het duel zonder veel hoogtepunten, waren Kabasele en Vermeij verantwoordelijk voor de doelpunten.

Trainer Jan Vreman liet zijn formatie staan die vijf dagen eerder FC Emmen versloeg (1-2). De aftrap voor deze wedstrijd werd verricht door Simon Kistemaker, oud-trainer van beide clubs, waar hij zeer succesvol was en nog altijd erg geliefd is.

Daarmee is misschien direct het hoogtepunt van de eerste helft genoemd. Deze was het aanzien nauwelijks waard. Voor beide ploegen was langdurig balbezit niet weggelegd en kansen waren er dan ook niet.

Na rust werd het duel al vroeg opengebroken door een fout in de verdediging van de thuisploeg. Korpershoek tikte de bal te kort terug op doelman Varkevisser. Die deed er nog een schepje bovenop en zo werd Nathan Kabasele de lachende derde: 0-1.

Na een uur spelen leek opnieuw Kabasele het duel te beslissen. Maar de spits, de laatste weken in prima vorm, raakte de paal. Enkele minuten stelde de Anderlecht-huurling zijn ploeggenoot Vincent Vermeij in staat de 0-2 aan te tekenen.

De Witte Leeuwen stelde daar niet al te veel tegenover, al werd in het slotkwartier tweemaal de paal geraakt . De zes punten uit de laatste twee duels zijn zeer welkom op De Vijverberg met het oog op kwalificatie voor de play-offs.

De Graafschap wacht nu een vrij weekeinde. Vanwege de Nucleaire Top zit Nederland grotendeels 'op slot'. Op zaterdag 29 maart wacht de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Karakteristiek, vrijdag 14 maart 2014

Telstar - De Graafschap 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Nathan Kabasele (50), 0-2, Vincent Vermeij (62)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 2.263

Geel De Graafschap: -
Geel Telstar: Correia

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Frank van Kouwen (46. Milan Massop), Robin Pröpper, Vlatko Lazic, Tim Vincken (74. Coen Maertzdorf), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof (67. Caner Cavlan), Nathan Kabasele, Vincent Vermeij

Telstar: Varkevisser, Correia, Mac Intosh, Kok, Van Huizen, Salasiwa, Korpershoek (63. Maayen), Lettinga, Isoufi (82. Rifai), Brands (74. Klos), Van Mieghem

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X