Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zet sterke uitreeks voort (1-2)

De Graafschap zet sterke uitreeks voort (1-2)

De Graafschap is bezig aan een sterke serie uitwedstrijden. Een verdiende winst op concurrent FC Emmen (1-2), zorgde er bovendien ongeslagen status in duels buiten Doetinchem na de winterstop gehandhaafd blijft.

De Graafschap had voor de ontmoeting in Drenthe weer de beschikking over middenvelder Gregor Breinburg. Verder voerde trainer Jan Vreman, die voor het eerst Jan Oosterhuis naast zich had als assistent, geen wijzigingen door in zijn formatie.

De Graafschap overleefde een sterke openingsfase met twee mogelijkheden voor de thuisploeg en scoorde zelf toen het zich voor het eerst op de helft van de tegenstander meldde. Na een schot van Nathan Kabasele stond doelman Van der Vlag een rebound toe, waar spits Vincent Vermeij wel raad mee wist: 0-1. Het was Kabasele die in de loop van de eerste helft de kans op de 0-2 liet liggen. In de matige eerste helft gebeurde er verder niet veel aan de Meerdijk.

Na rust liet Kabasele zich weer nadrukkelijk zien. Zijn uithaal kwam tegen de paal. Dit gebeurde bij een stand van 0-1 omdat Emmen-spits Bergkamp tussendoor een enorme kans miste. De Graafschap bleef sterker maar Vincken en de ingevallen Darri vonden het doel niet.

In de extra tijd maakte Lazic er wel 0-2 van op aangeven van Kabasele. Daarmee was de buit binnen. Een late tegengoal van Metaj veranderde daar niets meer aan. Een belangrijke zege in de felle strijd om plaatsing voor de Play-Offs.

Karakteristiek, maandag 10 maart 2014

FC Emmen - De Graafschap 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (7), 0-2, Vlatko Lazic (90+2), 1-2, Metaj (90+4)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 2.535

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel FC Emmen: De Wit, Görtz

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Frank van Kouwen (59. Ted van de Pavert), Robin Pröpper, Vlatko Lazic, Tim Vincken (82. Milan Massop), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof, Nathan Kabasele, Vincent Vermeij (71. Brahim Darri)

FC Emmen: Van der Vlag, Görtz, De Groot (40. Pedro), Siekman, Metaj, De Wit (68. Weghorst), Bannink, Rozema, Schokker, Bergkamp, Resida (59. Martinus)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X