Weer geen thuiswinst voor De Graafschap (0-1)

De Graafschap wacht in 2014 nog altijd op de eerste winst op De Vijverberg. Ook tegen MVV slaagde die missie niet. Het eindigde in 0-1.

Op de zeer mager bezette Vijverberg miste de thuisploeg de geschorste Gregor Breinburg. Zijn plek werd ingenomen door. Soufian Echcharaf. Verder liet oefenmeester Jan Vreman zijn elftal, dat vorige week de uitwedstrijd tegen Achilles'29, intact.

Beide ploegen lieten in e eerste helft maar weinig zien. De Graafschap probeerde het wel en had ook het meeste balbezit, maar was nooit dreigend voor het doel van Castro. De Belgische keeper zag alleen een vrije trap van Koolhof net naast gaan en er was een geplaatste bal van Kabasele die net over ging. De bezoekers uit Maastricht vonden het prima en bleven makkelijk overeind, maar verschenen éénmaal voor doelman Zwarthoed. De kopbal van Stankov ging rakelings over. Dat beide ploegen met 1–1 de rust in gingen, was niet echt verrassend.

Ook na rust bleef het een pover duel, maar wist MVV het doel al snel te vinden. Het voorbereidende werk van middenvelder Smeets werd door spits Schreurs op waarde geschat. Hij gaf doelman Zwarthoed op fraaie wijze het na kijken: 0-1.

Zo keek De Graafschap, dat op 29 november voor het laatst won op eigen veld, opnieuw tegen een achterstand aan. Het lukte de Achterhoekers niet om MVV echt in de problemen te brengen. Daarvoor was het spel te voorspelbaar en ontbreekt het in het elftal aan kwaliteit. De ingevallen van Jerry van Ewijk miste nog een aardige kans op de gelijkmaker.

De Graafschap bleef dus weer, voor de negende maal dit seizoen, met lege handen achter en ziet plaatsing voor de play-offs met de week moeilijker worden.

Karakteristiek, vrijdag 28 februari 2014

De Graafschap - MVV Maastricht 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Schreurs (53)

Arbiter: Gerritsen
Toeschouwers: 4.602

Geel De Graafschap: -
Geel MVV Maastricht: -

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Frank van Kouwen (82. Caner Cavlan), Vlatko Lazic, Tim Vincken (64. Jerry van Ewijk), Soufian Echcharaf, Edwin Linssen, Dean Koolhof, Vincent Vermeij, Nathan Kabasele (72. Brahim Darri)

MVV Maastricht: Castro, Stankov, Kuipers, Knops, Winkens, Secerovic, Smeets (82. Rutjes), Van Hyfte, Ospitalieri, Braken (83. Maria), Schreurs (71. Veldmate)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.