Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Geen afkoopsom voor Roland Vroomans

Geen afkoopsom voor Roland Vroomans

De Graafschap heeft het contract van voormalig technisch manager Roland Vroomans niet afgekocht. Dat bevestigen beide partijen. 'Van een afkoopsom is in tegenstelling tot wat ik gelezen en gehoord heb, echt geen sprake. Ik wilde met opgeheven hoofd vertrekken', liet Vroomans afgelopen vrijdag weten.

Vroomans onderhield een zeer moeizame relatie met Peter Hofstede, de voetbalman in de Raad van Commissarissen van De Graafschap. Hofstede ging vanaf het begin zijn eigen weg. Contact was er niet of nauwelijks. 'Hij heeft zich eigenlijk nooit normaal voorgesteld toen hij bij de club binnenkwam. Verder ga ik er niet over uitweiden', zegt Vroomans.

Duidelijk is dat de RvC, die bij De Graafschap meer dan ooit het beleid bepaalt, van Vroomans af wilde en hem met zachte dwang richting uitgang manoeuvreerde. 'Ik sta boven alle spelletjes die gespeeld zijn. Daar ben ik geen type voor, ik doe er niet aan mee. Ik weiger monopolie te spelen als ik de spelregels er niet van ken', zegt Vroomans enigszins cryptisch.

Dinsdag werd bekend dat Vroomans al snel een nieuwe baan heeft gevonden. Hij gaat zich bezighouden met de Voetbalacademie van Roda JC in Kerkrade. 'Er waren drie opties waaronder een club in het buitenland. Maar dit idee sprak me aan en het is ook dicht bij huis. Voor mij was dat belangrijk omdat mijn pleegzoon deze zomer terugkomt naar huis. Dan wil ik graag wat meer thuis zijn. Bij Roda JC is veel druk, maar de begroting bij de jeugd is stabiel. Drie jaar lang weet je waar je aan toe bent en kun je gewoon werken en bouwen. Bij De Graafschap moesten we twee jaar bezuinigen en was er onzekerheid', weet Vroomans.

In Doetinchem was de Brabander ongelukkig met een aantal spelers die hij naar De Graafschap haalde. Ook het aantrekken van Pieter Huistra mondde uit in een teleurstelling. Wel moet Vroomans de credits krijgen voor de laatste transfers. De verkoop van Sam Hendriks, Piotr Parzyszek en Anco Jansen leverden de noodlijdende club volgens Vroomans liefst 1,6 miljoen euro op. Voor het vertrek van Parzyszek ving De Graafschap zelfs een slordige 8 ton. 'Dat is gewoon heel veel geld voor een speler uit de Jupiler League.'

Donderdag neemt Vroomans op De Vijverberg nog afscheid van zijn collega's. Een aantal dagen later begint hij in Zuid-Limburg aan zijn nieuwe job. 'Ik wilde eigenlijk eerst het hoofd een paar maanden leeg maken. Maar toen ik mijn afscheid bekend had gemaakt, werd er gelijk contact opgenomen. Roda JC is een prachtige uitdaging.'

Bron: Omroep Gelderland

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X