Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Strijdend De Graafschap heeft weinig aan gelijkspel

Strijdend De Graafschap heeft weinig aan gelijkspel

De Graafschap en FC Volendam zijn op de regenachtige Vijverberg blijven steken op een 2-2 gelijkspel. Oefenmeester Jimmy Calderwood ontbrak op de bank. De Schot is opgestapt in Doetinchem en wordt tot het einde van het seizoen vervangen door Jan Vreman.

Bij de thuisclub keerde Edwin Linssen terug in de basis na een schorsing. Ook Vincent Vermeij kon bij zijn thuisdebuut ook in de basis starten. De aanvaller maakte echter een slechte beurt door te laat te komen en mocht vanaf de bank toekijken. Van Ewijk schoof nu door.

De beginfase kende weinig hoogtepunten. Het spel van de thuisploeg was slordig en de bezoekers drongen ook niet echt aan, al zag spits Mühren zijn kopbal net over gaan. Bijna uit het niets werkte Kabasele onverwacht de 1-0 binnen. De huurling van Anderlecht mikte direct daarna net naast.

FC Volendam meldde zich hierna nadrukkelijk in de Doetinchemse zestien. Eerst mocht Pröpper niet klagen dat voor een overtreding op de behendige Kuwas. Even later volgde de strafschop dan toch na hand van dezelfde Pröpper. Zo tekende Mühren voor de verdiende 1-1. Omdat Kabasele de paal raakte was het bij rust 1-1.

Snel na de rust stond het 1-2, Overtoom profiteerde maximaal van laconiek verdedigen aan Achterhoekse kant. Nu een klein uur herstelde Koolhof het evenwicht met een fraai doelpunt. De 19-jarige spits rondde van dichtbij gedecideerd af: 2-2.

Met opportunistisch spel zocht De Graafschap de winst. Echt veel kansen leverde het niet op en via een counter hadden de Superboeren zomaar met lege handen staan. Maar het bleef bij 2-2.

Toch lijkt de vrije val op de ranglijst nu echt ingezet te zijn en wordt plaatsing voor de play-offs een hele toer. Maar de echte problemen bij de club liggen niet op het speelveld, dat heeft deze bewogen vrijdag maar weer aangetoond.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 14 februari 2014

De Graafschap - FC Volendam 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Nathan Kabasele (25), 1-1, Mühren (37/penalty), 1-2, Overtoom (49), 2-2, Dean Koolhof (63)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 5.107

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg
Geel FC Volendam: Coster, Koning

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Frank van Kouwen (79. Ted van de Pavert), Vlatko Lazic, Tim Vincken (64. Brahim Darri), Gregor Breinburg, Edwin Linssen, Dean Koolhof, Nathan Kabasele (75. Vincent Vermeij), Jerry van Ewijk

FC Volendam: Timmermans, Koning, Schilder, Luirink, Coster, Overtoom (75. Fafiani), Mühren, Schwiebbe, Laghmouchi (85. Wattemaleo), Kuwas (69. Menzo), Marengo

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X