Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nederlaag De Graafschap bij jubileum (0-1)

Nederlaag De Graafschap bij jubileum (0-1)

De Graafschap heeft haar 60-jarig bestaan niet kunnen vieren met een overwinning. Fortuna Sittard verstierde het Achterhoekse feestje. Op De Vijverberg bleek de jarige club aanvallend onmachtig en werd het 0-1.

Trainer Jimmy Calderwood zag in deze transferperiode zijn beide spitsen, Piotr Parzyszek en Anco Jansen vertrekken. Nieuwkomer Brahim Darri startte direct in de basis. Jordan Garcia-Calvete was de vervanger van Jansen. Ook voor Dean Koolhof was het zijn eerste optreden in de basis.

Spelend in jubileumshirts speelde De Graafschap een zeer matige eerste helft. De bezoekers uit Sittard zette veelvuldig de Doetinchemse defensie onder druk. Een succesvolle aanpak, want De Graafschap leverde de bal snel in. Na een kwartier kwamen de Limburgers terecht op voorsprong. Khalouta werd geen strobreed in de weggelegd en hij passeerde Zwarthoed met een bekeken schot: 0-1.

Voor de rust kreeg De Graafschap één echte kans maar Kabasele kreeg de bal niet langs doelman Kaya. Verder bleef De Graafschap aanvallend onzichtbaar. Rust 0-1.

Meteen na rust verving Frank van Kouwen de tegenvallende Ted van de Pavert. De Graafschap zocht wel meer de aanval, maar echt gevaarlijk werd het nooit. De voorhoede was hiervoor simpelweg te licht.

Via Nepomuceno hadden de Fortunezen zelf op 0-2. kunnen komen, maar zijn lob belandde op het dak van het doel. Via Koolhof kregen de Superboeren nog twee kansen op de gelijkmaker. Een kopbal werd gekeerd door Kaya, die even later ook een vrije trap van Koolhof op zijn vuisten kreeg. Zo bleef het bij 0-1.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 01 februari 2014

De Graafschap - Fortuna Sittard 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Khalouta (15)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 9.300

Geel De Graafschap: Nathan Kabasele, Edwin Linssen
Geel Fortuna Sittard: Briels, N.koyi, Gulpen

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert (46. Frank van Kouwen), Vlatko Lazic, Brahim Darri (76. Tim Vincken), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof, Jordan Garcia-Calvete (63. Jerry van Ewijk), Nathan Kabasele

Fortuna Sittard: Kaya, Hendrickx, De Boer, Dreesen, Janssen, Voorn, Briels (74’ Gulpen), Zennaro, Nepomuceno (90. Vankan) Patrick N’Koyi, Khalouta (90+4. Sjoerd Linssen)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X