Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Calderwood verbaast zich niet meer

Calderwood verbaast zich niet meer

Op 2 november eindigde het duel tegen FC Eindhoven in een deceptie. De supportersgroep Brigata Tifosi bestond tien jaar, maar van een knallend feest was die avond geen sprake. Zaterdag krijgt De Graafschap een nieuwe kans als de club het 60-jarig jubileum wil vieren met een klinkende overwinning op Fortuna Sittard.

Na de twee zwakke uitwedstrijden tegen Jong PSV en Almere City en het dramatische thuisoptreden eind december tegen Helmond Sport, hunkeren de fans weer eens naar een herkenbaar en fris spelend De Graafschap. Trainer Jimmy Calderwood hoopt de supporters tijdens zijn debuut op De Vijverberg een aanvallend en swingend elftal te kunnen presenteren. 'We willen spektakel bieden, maar het gaat om winnen', weet Calderwood. 'Fortuna heeft een team dat goed op de counter kan spelen heb ik begrepen. Dat is oppassen, want wij zullen soms veel risico's nemen. Dat moet dan maar zo zijn.'

Calderwood hoopt na het vertrek van Piotr Parzyszek dat zijn andere sterkhouder Anco Jansen blijft. Vanavond om 24:00 uur sluit de transfermarkt. 'Maar ik verbaas me nergens meer over hoor. Je weet het nooit. Ik vind het heel jammer dat 'die lange' is vertrokken, maar ik heb ook begrip. Anco zag ik vandaag lachen. Toch hoor ik ook wel dat het niet zo normaal is. Soms loopt Anco rond alsof hij de hele wereld op zijn schouders draagt', glimlacht de markante Schot.

De 58-jarige coach grijpt na twee wedstrijden in en verandert ook het systeem. 'Ik kies voor twee spitsen. Kabasele speelt diep en kort daaronder krijgt Anco een vrije rol', legt Calderwood uit. Darri krijgt direct een basisplaats. 'Hij heeft het de afgelopen goed gedaan en verdient het ook. Een snelle, goede voetballer.' Ook Dean Koolhof heeft onder Calderwood al snel een basisplek afgedwongen. Tim Vincken en Jerry van Ewijk moeten genoegen nemen met een reserverol.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)