Mager puntje voor De Graafschap in Almere (1-1)

De Graafschap heeft op het nippertje een nederlaag tegen Almere City FC kunnen voorkomen (1-1). Dean Koolhof benutte de rebound, nadat Piotr Parzyszek een strafschop in de extra tijd had gemist.

De Graafschap had in Flevoland weer de beschikking over de spitsen Anco Jansen en Piotr Parzyszek. Als linksback werd de zieke Massop vervangen door Lazic, die tegen Jong PSV nog tekende voor een van de doelpunten.

In de eerste helft waren beide ploegen vooral gevaarlijk met schoten van afstand. Een van richting veranderde inzet van Jansen trof de lat. Aan de andere kant testte Vincent Janssen doelman Theo Zwarthoed. Halverwege kreeg Edwin Linssen dé kans op een Doetinchemse voorsprong liggen. De aanvoerder werd fraai vrij gespeeld door Robin Pröpper, maar faalde alleen voor doelman Van Duin. Namens de thuisclub miste middenvelder Kip het doel op een haar. Een solo van Anco Jansen leverde ook net geen treffer op.

Bij het begin van de tweede helft verving Dean Koolhof de zieke Tim Vincken en keek De Graafschap snel tegen een achterstand aan door een treffer van Vincent Janssen (1-0). Trainer Jimmy Calderwood zag zijn ploeg snel kansen op de gelijkmaker krijgen, maar dat deze werden gemist. Ook zag de Schot dat het spel matig was en bleef.

In de slotfase had dezelfde Vincent Janssen het duel kunnen beslissen, maar het miste dit keer. De redding voor De Graafschap kwam in de blessuretijd alsnog. De bal ging op de stip na een hansbal in het Almeerse strafschopgebied. De zwak spelende Parzyszek miste vanaf elf meter, maar zag Dean Koolhof de rebound wel verzilveren (1-1). De eerste treffer van de aanvaller in het betaalde voetbal.

Na de winst op Jong PSV (0-2) bij het debuut van Calderwood ontstond er lichte euforie bij een aantal mensen. De werkelijkheid is dat er nog wel werk te doen is op De Vijverberg.