Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap start fortuinlijk onder Calderwood

Graafschap start fortuinlijk onder Calderwood

Met de nieuwe trainer Jimmy Calderwood voor het eerst op de bank won De Graafschap op bezoek bij Jong PSV. In Eindhoven werd het dankzij late treffers 0-2.

Oefenmeester Calderwood miste bij zijn debuut direct bepalende spelers voor zijn ploeg. De spitsen Anco Jansen en Piotr Parzyszek keken geschorst toe. Nathan Kabasele stond nu in de spits. Ook Garcia-Calvete was weer hersteld van een blessure die hem voor de winterstop enige weken aan de kant hield.

De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Eindhoven dat met circa 250 toeschouwers amper gevuld was. De Graafschap hoopte op een snelle treffer en slaagde ook nog bijna in die opzet, maar Tim Vincken miste. De eerste helft leverde verder nauwelijks kansen op en deed het gemis van de twee Achterhoekse aanvallers zich nadrukkelijk voelen. Jong PSV vas met een kopbal van Hermannsson dicht bij een treffer, maar gescoord werd er niet voor rust: 0-0.

Vroeg in de tweede helft vond arbiter Lindhout een overtreding van Massop op Van Overbeek voldoende voor een strafschop. Alex Schalk zag echter hoe Theo Zwarthoed zijn inzet keerde. Het duel bleef erg matig, maar De Graafschap drong wat meer aan maar wederom Tim Vincken liet een kans op de openingstreffer liggen.

Iedereen leek genoegen te nemen met een troosteloze 0-0 en het bijbehorende puntje, totdat invaller Lazic zomaar de vrije doortocht kreeg en doelman Van Leer passeerde: 0-1. Dit deed Kabasele even later ook nog eens: 0-2. Zo pakte De Graafschap in de slotfase toch nog de niet meer verwachtte drie punten, al werd het hier rijkelijk mee beloond.

Karakteristiek, maandag 20 januari 2014

Jong PSV - De Graafschap 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Vlatko Lazic (85), 0-2, Nathan Kabasele (89)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 250

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel Jong PSV: Hendrix

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop (61. Vlatko Lazic), Edwin Linssen, Jordan Garcia-Calvete (61. Soufian Echcharaf), Gregor Breinburg, Tim Vincken, Nathan Kabasele, Jerry van Ewijk (73. Dean Koolhof)

Jong PSV: Van Leer, Brenet, Koch, Hermannsson, Hendrix, Horsten, Van Overbeek (78. Bentancourt), Vloet, Schalk, Leemans, Rayhi (73. Boljevic)

Bijzonderheid: Theo Zwarthoed stopt penalty van Schalk (55).

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X