Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nog geen akkoord Calderwood - De Graafschap

Nog geen akkoord Calderwood - De Graafschap

De Graafschap en voetbaltrainer Jimmy Calderwood zijn er donderdag niet samen uitgekomen. De 58-jarige Schot praat mogelijk vrijdag verder met de Achterhoekse club. Of de onderhandelingen in een impasse zijn gekomen is onduidelijk, maar zeker is dat het gesprek moeizaam en stroef verliep. Dat bevestigt ook technisch manager Roland Vroomans.

Calderwood wil graag langer tekenen dan een half jaar op De Vijverberg, maar De Graafschap vindt dat 'niet verstandig'. De korte tijdsduur is een absolute voorwaarde van de Raad van Commissarissen en de directie. De clubleiding wil komende zomer graag een trainer voor langere tijd wil aanstellen. Hans Kraay jr staat bovenaan de lijst om die vacature in een rol van manager in te vullen.

Calderwood mikte in het uren durende onderhoud op een langer verblijf, maar kreeg dat niet voor elkaar. Ook over de financiën is nog geen overeenstemming bereikt. 'We moeten elkaar nog zien te vinden en hebben allebei huiswerk meegenomen. Misschien komt er morgen duidelijkheid, want die intentie is er nog steeds', reageert Vroomans. De ervaren coach Calderwood voerde twee weken geleden al een eerste gesprek met de clubleiding van De Graafschap. De Schot was daar zeer over te spreken. Donderdag mengde ook voorzitter Zweers zich bij het gesprek met Calderwood. Naar verluidt staat een externe geldschieter klaar om het salaris van de trainer te betalen, omdat De Graafschap zelf kampt met een lege clubkas. 

De excentrieke Schot, die bekend staat als een fanatiek motivator, was eerder de baas bij onder meer NEC en had in 2012 nog even Go Ahead Eagles onder zijn hoede. De club uit Deventer leidde hij in sneltreinvaart naar de play-offs in de eerste divisie. In Schotland trainde Calderwood ook diverse clubs, waaronder Aberdeen waarmee hij de bekerfinale haalde.

Als de onderhandelingen afketsen, zal De Graafschap opnieuw kijken of het een trainer van buitenaf haalt. 'Dan maken we een nieuwe afweging, maar misschien maken we dan ook het seizoen af met Jan Vreman als hoofdtrainer en de rest van de technische staf', aldus Vroomans.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X