Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Calderwood praat met De Graafschap

Calderwood praat met De Graafschap

Jimmy Calderwood is een serieuze kandidaat om per direct trainer te worden van De Graafschap. De 58-jarige Schot heeft inmiddels gesprekken achter de rug met de clubleiding. 'Hij is zeker in beeld', bevestigt technisch manager Roland Vroomans. 'Maar we praten met meer mensen. Vandaag komt er zeker nog geen duidelijkheid', wil Vroomans nog wel kwijt.

Calderwood staat bekend als een trainer die een spelersgroep in slechte tijden snel weer op de rails krijgt. Dat bewees de ex-trainer van onder meer NEC in Aberdeen, maar ook in 2012 nog bij Go Ahead Eagles. Hij geldt als een bruisende man met veel humor die voetballers goed kan motiveren.

Ook heeft De Graafschap gesproken met Jan van Dijk, maar de ex-coach van Roda JC en FC Groningen is inmiddels afgevallen. Vroomans wil verder geen uitspraken doen over de tijdsduur, maar de verwachting is dat De Graafschap een trainer aanstelt voor een half jaar en vanaf volgend seizoen langer met iemand in zee wil. Tegelijkertijd wil De Graafschap de komende maanden schoon schip maken in de hele organisatie van de club. Ook een groot deel van de directie ligt daarbij onder vuur.

Voor Peter Hofstede, de man met technisch zaken in de Raad van Commissarissen bij De Graafschap, is Hans Kraay jr de ideale man om de Achterhoekse club op termijn nieuw leven in te blazen. 'Hij zou perfect passen bij deze club', zegt Hofstede. 'Ik ken Hans al heel lang. We hebben samen bij De Graafschap gespeeld. Alleen het verhaal is tweeledig. Hij heeft zijn werk bij SBS dat hij graag doet. Bovendien heeft hij geen diploma om hoofdtrainer te zijn. Maar in de cultuur van de club zou hij helemaal passen.'

Als De Graafschap er niet in slaagt voor komend weekend een nieuwe trainer aan te stellen, zit Jan Vreman tegen Jong PSV op de bank. Dat duel staat maandagavond in Eindhoven op de rol. De interim-coach en clubicoon is stellig. 'Ik ga er vanuit dat ik trainer ben tegen Jong PSV. Daar werk je ook al dagen naartoe', aldus Vreman.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X