Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap met nieuw verlies winterstop in: 1-2

De Graafschap met nieuw verlies winterstop in: 1-2

De laatste twee thuiswedstrijden voor de winterstop hebben De Graafschap niets opgeleverd. Ditmaal won Helmond Sport op De Vijverberg van de zwak spelende Achterhoekers.: 1-2.

Trainer Huistra miste de geschorsten Piotr Parzyszek en Ted van de Pavert. De geblesseerde Will ontbrak ook. De opgevallen plaatsen werden ingenomen door Nathan Kabasele, Rogier Meijer en Ties Evers.

De Graafschap begon gedreven op eigen veld en had al snel succes. Een hoekschop van Vincken werd door Rogier Meijer binnen geschoten: 1-0. Halverwege de eerste helft moest Meijer met een kuitblessure naar de kant. Van der Meulen verving de Doetinchemmer.

Het overwicht dat de ploeg van Pieter Huistra had, verdween zichtbaar en snel. De Brabanders bogen nog voor rust de achterstand om. Eerst kon Kazlauskas vrijstaand kopend de gelijkmaker aantekenen: 1-1. De kleine spits Koc kopte even later zelfs de 1-2 achter doelman Zwarthoed. Een stand waarmee beide ploegen gingen rusten.

De Graafschap slaagde er in de tweede helft niet in de halfvolle Vijverberg op te warmen. De Graafschap zocht wel de aanval, maar echt dreigend waren de Superboeren niet. Helmond Sport bleef simpel overeind. Trainer Huistra slachtofferde de ingevallen Van der Meulen en bracht een extra middenvelder in de persoon van Echcharaf.

In de slotfase kende het duel een opleving, na een tweede gele kaart voor Helmonder Weuts. Hierna miste Kabasele nog een prima kans. Zo bleef het bij 1-2.

De Graafschap was het zicht op de koplopers al enige tijd kwijt en nu dreigt de Doetinchemse club weg te zakken in de kleurloze middenmoot. Misschien wel de plek waar De Graafschap nu hoort te staan.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 21 december 2013

De Graafschap - Helmond Sport 1-2 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Rogier Meijer (8), 1-1, Kazlauskas (34), 1-2, Koc (38)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 5.412

Geel De Graafschap: Edwin Linssen, Anco Jansen
Geel Helmond Sport: Siers

Rood Helmond Sport: Weuts (2x geel, 84)

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers, Robin Pröpper, Rogier Meijer (25. Timothy van der Meulen - 69. Soufian Echcharaf), Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Anco Jansen, Gregor Breinburg, Tim Vincken, Nathan Kabasele, Jerry van Ewijk (81. Dean Koolhof)

Helmond Sport: Van der Steen, Siers, De Regt, Koen Weuts, Justiana, Sequeira, Koc (85. Nieskens), Kazlauskas, Brouwers, Janssen, Elbers

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X