Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Defensief falen breekt De Graafschap op: 3-5

Defensief falen breekt De Graafschap op: 3-5

De Graafschap trok in het doelpuntrijke treffen met FC Den Bosch aan het kortste eind. Vooral defensief faalde de ploeg van Pieter Huistra hopeloos op De Vijverberg: 3-5.

Vooraf was de stemming nog opperbest. Met een ruime zege op FC Emmen (4-0) en een gelijkspel bij koploper FC Dordrecht (1-1), was het vertrouwen er bij de Doetinchemse club. Oefenmeester Huistra sleutelde daarom ook niet aan zijn basiself.

De Graafschap begon overtuigend, maar Jerry van Ewijk had te veel tijd nog bij de eerste kans. De Brabanders sprongen beter om met de eerste mogelijkheid., Van den Broek scoorde: 0-1. De gelijkmaker volgde snel. Doelman De Ruiter had moeite met een schot van Van Ewijk en Anco Jansen profiteerde optimaal: 1-1.

Even later rondde Tim Vincken, na een mooie aanval, doeltreffend af voor de 2-1. Doelman Theo Zwarthoed voorkwam wederom een snelle gelijkmaker. Na een half uur was Van Ewijk dicht bij de 3-1, maar de paal voorkwam de treffer.

Wat er in de minuten tot aan de rust volgde deed bijna iedereen op de tribune verbazen. Het middenveld en de defensie van de Doetinchemse ploeg, werden op pijnbank gelegd. De spitsen Quekel (2x) en Bakx wisten wel raad met het naïeve verdedigen van de Achterhoekers: 2-4.

Na de rust speelde De Graafschap vooral tegen zichzelf. De Superboeren hadden veel balbezit, maar was nooit echt gevaarlijk. FC Den Bosch was wel dreigend via Zeldenrust die de bal net naast schoof. De 2-5 kwam er toch. Quekel kreeg nu de kans geboden na een fout van Will: 3-5.

Vijf minuten voor het einde scoorde Parzyszek de 3-5 nadat De Ruiter de bal losliet. De verder onzichtbare Poolse topscorer haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kon met rood vertrekken naar een overtreding op verdediger Hofstede. Zo zou Parzyszek weleens zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Superboer kunnen hebben gespeeld.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 14 december 2013

De Graafschap - FC Den Bosch 3-5 (2-4)
Scoreverloop: 0-1, Van den Broek (6), 1-1, Anco Jansen (11), 2-1, Tim Vincken (18), 2-2, Quekel (33), 2-3, Quekel (41), 2-4, Bakx (43, 2-5, Quekel (72), 3-5, Piotr Parzyszek (85)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 5.736

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Tim Vincken
Geel FC Den Bosch: -

Rood De Graafschap: Piotr Parzyszek (90)

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will (80. Ties Evers), Robin Pröpper, Ted van de Pavert (73. Timothy van der Meulen), Vlatko Lazic, Edwin Linssen (61. Nathan Kabasele), Anco Jansen, Gregor Breinburg, Tim Vincken, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk

FC Den Bosch: De Ruiter, Rutten, Hofstede, Boddaert, Tahapary, Van den Broek, Seuntjens, Maguire, Bakx (82. De Looijer), Quekel (90. Thomassen),Zeldenrust (90+2. Statie)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X