Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Topper levert geen winnaar op: 1-1

Topper levert geen winnaar op: 1-1

De Graafschap heeft de kloof van tien punten met koploper FC Dordrecht niet kunnen verkleinen. Het onderlinge duel aan de Krommedijk leverde geen winnaar op: 1-1.

Trainer Pieter Huistra had geen reden om zijn elftal, dat vorige week FC Emmen met 4-0 versloeg, te wijzigen. Op bezoek bij de koploper werden de Achterhoek gesteund door een vol uitvak. In het vak waren ook algemeen directeur Henk Bloemers, Tim Bakens en oud-speler René Bot van de partij.

Het begin was zeker voor de Superboeren. Spits Piotr Parzyszek, Ted van de Pavert zagen doelman Hahn redding brengen op hun inzet. De meer dan verdiende voorsprong voor de Doetinchemmers kwam er, toen Anco Jansen een Solo besloot met een doeltreffende uithaal: 1-1.

Het was echter al snel weer gelijk. Arbiter Liesveld floot opmerkelijk genoeg voor een overtreding van Edwin Linssen. De vrije trap die volgde verdween van de voet van Van Nieff schitterend achter de kansloze Theo Zwarthoed (1-1). De Graafschap bleef het meest in balbezit, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

In de tweede helft zakte het niveau snel bij De Graafschap, al verdween een schot van Anco Jansen rakelings naast. Koploper Dordrecht, dat vorige week ook al gelijkspeelde bij FC Volendam, had fysiek ets meer in te brengen. De Schapenkoppen kregen via Gladon de kans op de 2-1, maar Zwarthoed bracht redding.

In de slotfase had aanvoerder Edwin Linssen De Graafschap de overwinning kunnen bezorgen, maar de uithaal van de middenvelder was een prooi voor de prima keepende Hahn.

Karakteristiek, vrijdag 06 december 2013

FC Dordrecht - De Graafschap 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Anco Jansen (24), 1-1, Van Nieff (28)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 3.602

Geel De Graafschap: Nathaniel Will
Geel FC Dordrecht: Haddad

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Anco Jansen (87. Dean Koolhof), Gregor Breinburg, Tim Vincken (72. Nathan Kabasele), Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk

FC Dordrecht: Hahn, Onyeike, Lima, Haddad, Peersman, Varela, Van Nieff, Alisic (79. Ket), Meulens (67. Korte), Gladon, Danso

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X