Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap weer met Breinburg en Will

De Graafschap weer met Breinburg en Will

De Graafschap kan vrijdag in Maastricht tegen MVV weer beschikken over Nathaniel Will en Gregor Breinburg. Beide spelers keren terug van blessures en staan in de basis. Tim Bakens en  Milan Massop zijn nog niet hersteld. Bakens kampt met een heupblessure, terwijl linksback Massop last heeft van zijn hamstrings. Robin Pröpper houdt zijn basisplaats vast na zijn redelijke optreden vorige week tegen Achilles'29. Keeper Theo Zwarthoed, hersteld van een liesblessure, zit nog steeds niet bij de selectie.

De Graafschap, waarbij trainer Pieter Huistra onder grote druk staat, blameerde zichzelf vorige week met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Achilles. Uit de laatste drie duels werden vier punten gesprokkeld, waarbij het veldspel in grote fases ver onder de maat was. Toch is Huistra positief. 'We gaan tegen MVV op de ingeslagen weg verder.'

In de laatste thuiswedstrijden keerde een deel van het publiek zich echter tegen Huistra. Voor de coach was het al de tweede keer in één maand dat de aanhang om zijn vertrek schreeuwde. Het zou daarom prettig kunnen zijn voor Huistra dat hij vrijdag niet in Doetinchem, maar ver weg in Maastricht moet coachen. 'Nee hoor', reageerde de oefenmeester na de laatste training kort en krachtig.

De Raad van Commissarissen is al bijeen geweest om over de positie van de trainer te praten, maar heeft samen met de directie nog geen besluit genomen of Huistra het seizoen mag afmaken. Naar verluidt ontbreekt het de club ook aan middelen om het aflopende contract af te kopen en dan weer een opvolger aan te stellen.  

Vermoedelijke opstelling: Heusinkveld, Will, Pröpper, Van de Pavert, Lazic; Calvete, Linssen, Breinburg; Vincken, Parzyszek, Jansen

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)