Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap moeizaam langs geïmproviseerd Jong Ajax

Graafschap moeizaam langs geïmproviseerd Jong Ajax

De Graafschap heeft een belangrijke overwinning geboekt op Jong Ajax. In Amsterdam werd een achterstand omgebogen en werd het het uiterst moeizaam 1-2.

De thuisclub had meer weg van een gelegenheidselftal. Trainer Alfons Groenendijk kon vanwege interlandverplichtingen geen beroep doen op zijn gehele elftal waarmee hj de vorige wedstrijd in actie kwam. Bij De Graafschap ontbraken de geblesseerden Nathaniel Will, Tim Bakens en op het laatste moment ook nog, Gegor Breinburg.

Het begin van de wedstrijd was voor de Achterhoekers, maar Gacia-Calvete, Jansen en Parzyszek lieten de kansen ligen Daarnaast zag arbiter Lindhout een hansbal van Martina niet en onthield de Superboeren daarmee een strafschop.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van De Sa bracht doelman Heusinkveld in de problemen. Hij liet de bal los en oud-Graafschapper Sam Hendriks profiteerde maximaal: 1-0.

De Graafschap had vervolgens wel weer met meeste balbezit, maar het was nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel van international Vermeer. Toch was het duel vlak voor rust weer in evenwicht. Leidsman Lindhout liet een overtreding van Soufian Echcharaf gaan. De middenvelder lanceerde Anco Jansen, die vervolgens Vermeer kansloos liet: 1-1. Dit tot ergernis van Groenendijk.

In de tweede helft miste De Graafschap direct al een grote kans (kopbal Parzyszek). De topscorer mocht even later wel aanleggen vanaf elf meter nadat Vincken was gevloerd door Martina, die met rood kon vertrekken. Parzyszek verzilverde de strafschop: 1-2.

De voorsprong en de man meer zorgde niet voor rust in het spel van de Doetinchemmers. Kansen op de derde goal werden niet goed uitgespeeld. Jong Ajax was meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Maar de kruising en een redding van Parzyszek op de lijn voorkwamen dit.

Karakteristiek, maandag 11 november 2013

Jong Ajax - De Graafschap 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Hendriks (22), 1-1, Anco Jansen (43), 1-2, Piotr Parzyszek (58/penalty)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 377

Geel De Graafschap: Anco Jansen
Geel Jong Ajax: Sana, De Bondt

Rood Jong Ajax: Martina (57)

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Ties Evers, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Milan Massop (46. Vlatko Lazic), Jordan Garcia-Calvete, Edwin Linssen, Soufian Echcharaf (68. Robin Pröpper), Tim Vincken (86. Jerry van Ewijk), Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Jong Ajax: Vermeer, Anderson, Tete (63. Van den Boomen), Kuipers, Martina, Wang (63. Sno), Sana, Vermeij, De Sa (63. Bitter), Hendriks en De Bondt

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X