Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap rolt hekkensluiter op: 6-1

De Graafschap rolt hekkensluiter op: 6-1

De Graafschap kende geen enkel moeite met FC Oss, dat simpel met 6-1 werd verslagen. Op De Vijverberg vielen ook nog een meerdere prachtige doelpunten te bewonderen, evenals een domme rode kaart voor Anco Jansen.

Trainer Pieter Huistra kon zijn spits Piotr Parzyszek weer opstellen en daardoor verdween Van Ewijk weer uit het elftal. De thuisploeg had werkelijk niets te duchten van de bezoekers uit Oss. De score werd na een kwartier geopend door Tim Vincken (1-0). Tien minuten later gevolgd door de 2-0, na een combinatie tussen Parzyszek en Jansen. Laatstgenoemde schoof de bal langs de doelman.

Het overwicht van de Achterhoekers hield aan en het wachten was op de 3-0. Die kwam er op slag van rust, toen Parzyszek binnenkopte. Toen was Edwin Lissen overigens al geblesseerd uitgevallen.

Na rust duurde het even voordat er weer echt wat gebeurde. Eerst was er een gele kaart voor Anco Jansen voor aanhoudend commentaar op arbiter Otto. Even later zorgde Parzyszek met een geplaatst schot voor de 4-0.

De 5-0 kwam er snel achteraan. Anco Jansen krulde de bal geweldig tegen de touwen., maar trok vervolgens zijn shirt uit, goed voor een tweede prent en de gang naar de kleedkamer. Dit tot woede van de technische staf.

De man minder bij De Graafschap had niet veel invloed op het spel. Daarvoor was tegenstander FC Oss gewoon te zwak en werd duidelijk waarom de Brabanders afgetekend laatste staan, al durfde de ploeg van Pieter Huistra ook niet echt de druk op de ketel te houden.

FC Oss kwam via Marcel van der Sloot, ooit drie jaar onder contract bij De Graafschap, zonder één officieel duel te spelen, terug tot 5-1. Het schoot met het nodige geluk een strafschop binnen. Daarmee was de koek nog niet op. De ingevallen Soufian Echcharaf maakte er een kleine minuut later op fraaie wijze 6-1 van. Hij stuurde de bal subtiel naar de bovenhoek.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 19 oktober 2013

De Graafschap - FC Oss 6-1 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Tim Vincken (15), 2-0, Anco Jansen (25), 3-0, Piotr Parzyszek (45),
4-0, Piotr Parzyszek (61), 5-0, Anco Jansen (64) 5-1, Van der Sloot (81/penalty),
6-1, Soufian Echcharaf (82)

Arbiter: Otto
Toeschouwers: 5.475

Geel De Graafschap: Edwin Linssen
Geel FC Oss: Hultermans, Monteiro 

Rood De Graafschap: Anco Jansen (2x geel, 64)

De Graafschap: Jasper Heusinkveld, Nathaniel Will, Tim Bakens (65. Rogier Meijer), Ted van de Pavert, Milan Massop, Jordan Garcia-Calvete, Edwin Linssen (30. Soufian Echcharaf), Gregor Breinburg, Tim Vincken, Piotr Parzyszek (86. Jerry van Ewijk), Anco Jansen

FC Oss: Arends, J. Jansen, Pique, Hultermans (46. Monteiro), Tissingh, Van den Ouweland (76. Falkenstein), D. Janssen, Van de Sande, Deenen (46. Maletic), Philips, Van der Sloot

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Pupil van de Week & Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X