Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord nieuwe D'ran! Magazine: De tijd tikt door

Voorwoord nieuwe D'ran! Magazine: De tijd tikt door

Sinds kort heeft de SV Superboeren ‘aftelklokken’ op haar website superboeren.nl staan. Twee klokken die aftellen naar een heugelijk moment, namelijk het 60-jarig bestaan van De Graafschap en het 40-jarig bestaan van de SV Superboeren in 2014. Onder het motto ‘Samen 100’ wil de supportersvereniging hieraan aandacht geven. Ondanks dit feestelijke vooruitzicht wil ik toch mijn zorg uitspreken.

Onze club heeft het bijzonder moeilijk. Vorig jaar en ook dit jaar heeft de Graafschap medewerkers moeten ontslaan, vanwege de financiële situatie. We willen graag terug naar de eredivisie, maar het is heel moeilijk om tegen de stroom in te groeien en door te ontwikkelen. Er zijn voortdurend tegenvallers. De steun van de supporters is harder nodig dan ooit. Ik bedoel niet alleen tijdens wedstrijden, maar vooral in het betrokken zijn bij de club. Het is mooi om een keer te roepen: ‘Wij zijn De Graafschap, De Graafschap dat zijn wij’, maar wat ben je bereid te doen?

In het laatste D’RAN! Magazine schreef ik over de kritiek op de Anhangersraod, dat je er zo weinig van hoort. Ik heb toen de vrees uitgesproken weinig van de supporters te horen op het moment dat er kandidaten nodig zijn om de formele Raod op te richten. Helaas blijkt mijn vrees waarheid te zijn geworden. Er zijn kandidaten, maar ik had gehoopt dat het dringen zou worden om op de verkiezingslijst te komen en dat is niet het geval. Ik vraag me af wat de draagkracht is van de Anhangersraod. Hoeveel mensen gaan meedoen aan de stemming? Maar hetzelfde geldt voor de Vereniging, het hoogste orgaan in de structuur van De Graafschap. Een jaar geleden hebben we ons ingezet om leden te werven voor de Vereniging. Dat heeft ruim honderd leden opgeleverd. In het totaal zijn er honderdzestig mensen lid van de Vereniging. Die honderdzestig mensen gaan straks stemmen over de verkoop van aandelen van De Graafschap!

Onze club heeft in haar goede tijden twaalfduizend mensen op de tribunes zitten. Nu is dat de helft, maar slechts honderdzestig mensen gaan straks een heel belangrijk, historisch besluit nemen; gaan we de aandelen verkopen? En zo ja, aan wie? We willen toch graag onze Superboeren-identiteit behouden. Doen we dat straks met een Russische olieboer als eigenaar? Of moeten we weer hopen op een paar mensen met een heel erg blauw-wit hart dat ze uit clubliefde genoeg geld op tafel leggen?

Waarom hoor ik niks van die andere nog overgebleven zesduizend supporters? Ik snap niet dat er zo weinig belangstelling is voor het wel een wee van de trots van de Achterhoek. De geuzennaam Superboeren doet toch anders vermoeden. We verwachten strijd en passie van onze spelers. Het D’ran-gevoel is heilig, maar zelf laten we alles gelaten aan ons voorbij gaan. We kijken naar de wedstrijd en hopen dat het de volgende keer beter is. We zien dat de club in zwaar weer zit en hopen dat iemand anders het oplost. Velen maken zich terecht zorgen om onze club, maar slechts enkelen zijn bereid energie te steken in het meedenken in oplossingen.

Beste supporters de tijd tikt door, het is vijf voor twaalf, toon je betrokkenheid voor onze club. Kijk wat jij voor de club kunt doen. Zorg dat de ‘aftelklokken’ naar het feestelijke moment tellen, want anders is het straks niet stil aan de overkant, maar aan onze kant. D’ran!

Hartelijke groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X