Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Anco Jansen terug in basis, Breinburg ziek

Anco Jansen terug in basis, Breinburg ziek

Anco Jansen staat dinsdag in het bekerduel met Excelsior weer in de basis bij De Graafschap. Dat is voor het eerst sinds 2 augustus tegen Fortuna Sittard. Daarna meldde hij zich ziek en was er een conflict met de clubleiding over een transfer die hem beloofd zou zijn. Toen de transfermarkt sloot, keerde de 24-jarige aanvaller gedesillusioneerd terug bij de Achterhoekse club.

Jansen viel vrijdag tegen Jong FC Twente al na de rust in en had een belangrijk aandeel in de inhaalrace van 0-3 naar een 3-3 gelijkspel. Tegen Excelsior speelt de geboren Zwollenaar in een centrale rol achter de drie spitsen. 'Zo heeft hij ook gespeeld bij de beloften', weet trainer Pieter Huistra. 'Het is aanvallend zoals we gaan spelen, maar we willen winnen en scoren', aldus de oefenmeester die enthousiast is over het bekertoernooi. 'Dat moet ons een goed gevoel geven. Ik vind het een mooi en voor de club belangrijk toernooi waarin je snel veel kunt bereiken.'

Gregor Breinburg ontbreekt dinsdag in het thuisduel op De Vijverberg vanwege ziekte. De afgelopen dagen was de middenvelder ook al niet op de training. 'Ik ga er dus niet vanuit dat hij erbij zit.' Opvallend is dat Jordy van de Kracht de doelman is bij De Graafschap tegen Excelsior, nu eerste doelman Theo Zwarthoed afwezig is vanwege een liesblessure. Van de Kracht krijgt de voorkeur boven Jasper Heusinkveld die tegen Jong FC Twente nog keepte. 'Ze hebben elkaar steeds afgewisseld en ik wil ze allebei een keer zien. Daarna neem ik een beslissing wie zaterdag keept', aldus Huistra.

Dan ontvangt De Graafschap de Rotterdammers opnieuw in eigen stadion. Voor het bekerduel van dinsdag hebben alle seizoenkaarthouders gratis toegang.

Opstelling De Graafschap: Van de Kracht, Will, Bakens, Van de Pavert, Massop; Calvete, Jansen, Linssen; Vincken, Parzyszek, Van Ewijk

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)