Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kater voor De Graafschap 1-2

Kater voor De Graafschap 1-2

De Graafschap heeft op eigen veld een nederlaag geleden tegen FC Dordrecht: 1-2. De lijstaanvoerder besliste het duel diep in de blessuretijd en deed de ploeg van Pieter Huistra in de middenmoot belanden.

De mager bezette Vijverberg zag dat de Doetinchemse club aantrad zonder de geblesseerde Edwin Linssen. Soufian Echcharaf begon hierdoor in de basis. De ook niet geheel fitte Tim Bakens speelde wel.

De eerste mogelijkheid was er nog wel voor de thuisploeg. Piotr Parzyszek arriveerde net te laat na knap voorbereidend werk van Garcia-Calvete. De Graafschap kreeg in het verloop van de eerste help amper een doelrijpe kans. Tegenstander FC Dordrecht was een aantal malen dreigend over de vleugels, maar keeper Zwarthoed kwam nooit in de problemen. Rust 0-0.

Na rust kwam het duel meer tot leven. Het begon met de fraaie openingsgoal van Jerry van Ewijk. Vanaf links stuurde hij de bal stijlvol naar de verre hoek: 1-0. Tien minuten later stond het alweer gelijk toen Alisic de lat teisterde en de rebound een prooi was voor de bedrijvige Danso: 1-1.

Met de ingevallen Nathan Kabasele kreeg het spel van De Graafschap een nieuwe impuls. Een vrije trap van Breinburg raakte de lat. Van Ewijk vond doelman Te Loeke op zijn weg en ook Kabasele miste het doel maar net.

In de extra tijd kreeg Danso een mogelijkheid in de schoot geworpen. Oog-in-oog met doelman Zwarthoed faalde hij niet: 1-2. De Graafschap met een kater achterlatend.

Karakteristiek, maandag 02 september 2013

De Graafschap - FC Dordrecht 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (50), 1-1, Danso (61), 1-2, Danso (90+3)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 3.602

Geel De Graafschap: Ties Evers, Soufian Echcharaf
Geel FC Dordrecht: Van Nieff, Korte, Pisas, Haddad, Danso, Alisic

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers (51. Tim Vincken), Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Soufian Echcharaf (71. Nathan Kabasele), Jordan Garcia-Calvete, Gregor Breinburg, Vlatko Lazic, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (89. Robin Pröpper)

FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, Haddad, Peersman, Pisas, Van Nieff, Luckermans (71. Ket), Alisic (86. Vet), Korte, Gladon, Danso

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X