De Graafschap curieus naast tiental Den Bosch (2-2)

De Graafschap wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen. Tegen FC Den Bosch werd pas in de slotminuut een remise afgedwongen: 2-2. De gelijkmaker kwam kolderiek tot stand en de thuisploeg speelde toen met een man minder.

Voor Pieter Huistra was er geen aanleiding om zijn formatie, die vorige week Jong PSV versloeg (3-0) te wijzigen. Tegenstander Den Bosch wacht nog altijd op de eerste winst van het seizoen.

Evenals in de twee eerdere duels buiten Doetinchem kenden de Achterhoekers een matige start. Het tempo lag te laag om de Brabanders te verrassen. Pas na 27 minuten spelen was er enige opwinding: De zeer zwak leidende arbiter Martens gaf de thuisclub een goedkope strafschop. Doelman Zwarthoed keerde echter de inzet van Kilic en zo bleef het 0-0. En omdat Piotr Parzyszek en Vlatko Lazic ook de score niet openden voor rust, stond de brilstand halverwege nog steeds op het bord.

Na rust kwam Den Bosch op voorsprong via Van den Broek die raak kopte. Trainer Huistra reageerde even later met een dubbele wissel. Robin Pröpper verving Lazic en Linssen maakte plaats voor debutant Nathan Kabasele. Tim Bakens moest de onzichtbare aanval van De Graafschap meer stootkracht geven.

Maar het was weer een beslissing van arbiter Martens die iedereen deed verbazen. Hij promoveerde een uiterst lichte overtreding op Parzyszek tot een strafschop en stuurde de veroorzaker Rutten zelfs van het veld. Parzyszek bracht de partij weer in evenwicht: 1-1.

De tien van de thuisclub kwam toch weer op voorsprong omdat verdediger De Bock mocht inkoppen (2-1). Dit leek de eindstand te gaan worden, ook al omdat Van Ewijk de paal raakte.

Toch volgde de gelijkmaker op curieuze wijze. De Bock stond klaar voor een vrije trap en wilde met zijn voet de bal goed leggen. Tim Bakens snoepte hem de bal af en het sluitsignaal bleef uit, waardoor Bakens tekende voor de 2-2.

Karakteristiek, vrijdag 30 augustus 2013

FC Den Bosch - De Graafschap 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Van den Broek (57), 1-1, Piotr Parzyszek (72/penalty), 2-1, De Bock (77), 2-2, Tim Bakens (89)

Arbiter: Martens
Toeschouwers: 3.687

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel FC Den Bosch: Van den Broek, De Vogel, Hofstede

Rood FC Den Bosch: Rutten (71)

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers, Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Edwin Linssen (63. Robin Pröpper), Jordan Garcia-Calvete, Gregor Breinburg, Vlatko Lazic (63. Nathan Kabasele), Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk

FC Den Bosch: De Ruiter, Rutten, De Bock, Hofstede, Cruz Vicente, Kilic, Van den Broek, Boddaert (77. Buitenhuis), Bakx (46. De Vogel), Mols (55. Seuntjens), Zeldenrust

Bijzonderheid: Theo Zwarthoed stopt een penalty van Kilic (27).