Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Strijdend De Graafschap pakt laat punt: 1-1

Strijdend De Graafschap pakt laat punt: 1-1

De Graafschap heeft op bezoek bij Helmond Sport met 1-1 gelijk gespeeld. Na een ondermaatse eerste helft, volgde er een herstel na rust en dat leidde tot de late gelijkmaker van Jordan Garcia-Calvete.

Na een bewogen week waarin het uiteindelijk niet kwam tot een terugkeer van Berry Powel en de 'zieke' Anco Jansen thuis blijft hopen op een transfer, voerde Pieter Huistra één wijziging door in zijn ploeg in vergelijking met de gewonnen duel tegen Almere City FC: Tim Vincken raakte zijn plaats kwijt aan Ties Evers.

De Graafschap begon sterk op het nieuw aangelegde kunstgras in Helmond. Parzyszek liet de kans op een vroege voorsprong liggen. De Doetinchemmers zakten daar snel ver weg en defensief geschutter stelde Elbers in staat prachtig de 1-0 aan te tekenen. Na deze treffer had De Graafschap niets in te brengen, maar de thuisploeg voerde de score niet verder op.

Trainer Huistra leek genoeg gezien te hebben en greep halverwege in. Van der Meulen en de onzichtbare Van Ewijk keerden na rust niet terug. Bakens en Vincken maakten het elftal weer compleet. Met Bakens in het veld speelde De Graafschap met meer overtuiging en beleving al raakte Marc Koot nog de paal voor de Brabanders. De eerste grote kansen werden gemist door Van de Pavert en Garci-Calvete.

Na de uitsluiting van Helmonder De Regt (2x geel, 70), zetten de Achterhoekers in de open tweede helft nog meer aan. Het was lang wachten op de beloning, maar de Belg Jordan Garcia-Galvete zorgde voor de verdiende gelijkmaker. In de resterende minuten zochten beide ploegen de winst. De ingevallen Janssen miste de grootste mogelijkheid voor Helmond Sport.

Mocht oefenmeester Huistra nog zoekende zijn naar een formatie, dan heeft hij hierop na de rust in Helmond bruikbare antwoorden gekregen.

Karakteristiek, vrijdag 16 augustus 2013

Helmond Sport - De Graafschap 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Elbers (16), 1-1, Jordan Garcia-Calvete (88)

Arbiter: Van Sichem
Toeschouwers: 2.734

Geel De Graafschap: Milan Massop
Geel Helmond Sport: -

Rood Helmond Sport: De Regt (70, 2x geel)

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers, Timothy van der Meulen (46. Tim Bakens), Ted van de Pavert, Milan Massop, Gregor Breinburg, Vlatko Lazic (77. Dean Koolhof), Jordan Garcia-Calvete, Edwin Linssen, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (46. Tim Vincken)

Helmond Sport: Van der Steen, Kazlauskas, De Regt, Weuts, Justiana, Visser, Brouwers, Sequeira, Koot (71. Nieskens), Koc (84. Janssen), Elbers (63. Bridji)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X