Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zwaarbevochten eerste zege De Graafschap (1-0)

Zwaarbevochten eerste zege De Graafschap (1-0)

De Graafschap mag de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Op eigen veld werd Almere City met de nodige moeite en met minimale cijfers verslagen: 1-0.

Op een zonnige, maar zeer mager bezette Vijverberg kon trainer Pieter Huistra geen beroep doen op de zieke Anco Jansen. De opengevallen positie in de voorhoede werd ingenomen door de jonge Jerry van Ewijk.

De thuisclub begon slordig aan het duel en zag de bezoekers, die in het prille bestaan als profclub louter grote nederlagen incasseerden in de Achterhoek, de eerst kans krijgen. Jason Oost besloot niet voor eigen succes te gaan, maar legde de bal af op Ricardo Kip, maar hij miste van dichtbij.

De Graafschap werd wel sterker maar dreigend was de ploeg amper. Een fout van doelman Van Duin leidde uit het niets tot de openingtreffer treffer. Diens uittrap werd opgepikt door Van Ewijk, die uiteindelijk Garcia-Calvete de treffer schonk:1-0. Eigenlijk het enige moment dat het publiek voor de rust deed opveren.

Na rust zocht De Graafschap even naar een tweede treffer. De Doetinchemse aanval kon echter niet voor gevaar zorgen. Aan de overkant voorkwam Zwarthoed de gelijkmaker. Ook waseen ingreep van Van der Meulen noodzakelijk om Serrarens van een treffer af te houden.

Oefenmeester Huistra zich dat de angst toenam in zijn ploeg en spijkerde de defensie nog verder dicht met het brengen van Ties Evers en Tim Bakens, die leiding moest geven aan de jonge verdediging. Aan aanvallen werd bij De Graafschap niet meer gedacht en bij een schot van Serrarens voorkwam de paal in de slotminuut de gelijkmaker.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 10 augustus 2013

De Graafschap - Almere City FC 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Jordan Garcia-Calvete (25)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 4.738

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg, Ted van de Pavert, Tim Vincken
Geel Almere City FC: Dissels, Janssen

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Vlatko Lazic (67. Ties Evers), Timothy van der Meulen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Tim Vincken, Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (83. Tim Bakens), Edwin Linssen, Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk (78. Coen Maertzdorf)

Almere City FC: Van Duin, Busse, Toet, Nieuwpoort (86. Ottenhoff), Guerain, Kip, Oost, Faik, Boldewijn (58. Janssen), Serrarens, Dissels (82. Browne)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X