Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Powel kan tekenen bij De Graafschap

Powel kan tekenen bij De Graafschap

Berry Powel kan bij De Graafschap een contract tekenen voor een jaar met een eenzijdige optie op nog een seizoen. Die aanbieding kreeg de spits van het Spaanse Elche zondagavond laat van de Doetinchemse club binnen.

De spits gaat vooralsnog niet akkoord met het voorstel. 'Ik heb in ons gesprek van vorige week met Vroomans om twee jaar gevraagd. Daarna wil ik graag doorstromen in de organisatie en de club weer omhoog helpen. Ik denk dat ik daar met mijn naam als oud-speler geschikt voor ben', zegt de zelfverzekerde spits vanuit Spanje. Powel mag van De Graafschap wel kostenloos een beroepskeuzetest doen, maar vindt dat vreemd. 'Want we hebben al besproken wat ik wilde.'

De Graafschap wil Powel ook een aantal dagen fysiek testen, maar ziet daar mogelijk toch vanaf. 'Dat is wat mij betreft ook totaal niet aan de orde. Ze wilden ook zien of ik wel goed in de groep pas en mij een paar dagen op stage zien, maar dat waardeer ik niet zo. Ik ben fit en sterk. Dat hebben testen hier bij Elche ook aangetoond in de voorbereiding. Mijn hamstrings zijn nog nooit zo sterk geweest als nu. Bovendien is er misschien wel wat anders nodig dan iemand die goed in de groep past. Ik kom om kampioen te worden en daarna wil ik in de eredivisie spelen', zegt Powel ambitieus.  

Pas als De Graafschap nog een speler kan verhuren en de investeerders rond de club ook bijdragen in het salaris van Powel, komt het mogelijk tot een transfer. Die kans lijkt na zondagavond dus klein. Powel zegt bovendien een veel beter contract te kunnen tekenen bij het Spaanse Girona. Contact met trainer Pieter Huistra is er nog niet geweest. 'Ik heb tegen Vroomans gezegd dat hij kan bellen.'

Toch koestert de 33-jarige Powel nog steeds warme gevoelens voor De Graafschap. Hij volgt de Superboeren via de radio ieder weekend op de voet. De spits toont zich echter opnieuw kritisch als het gaat om het beleid van de afgelopen jaren. 'Ik heb de afgelopen jaren veel mensen gesproken in allerlei geledingen. Het is droevig dat de club zo is afgegleden, terwijl ze heel vaak nieuwe kansen hebben gekregen bij een promotie. Er is veel negativisme en dat is logisch. Maar de mensen hebben dat grotendeels zelf over zich afgeroepen', besluit Powel.

Bron: Omroep Gelderland

Foto: Bob Hengeveld (archief seizoen 2006/2007)

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X