Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest seizoenopener (2-0)

De Graafschap verliest seizoenopener (2-0)

Voor De Graafschap is de eerste wedstrijd van het seizoen uitgelopen op een teleurstelling. Fortuna Sittard was in eigen huis te sterk en won door twee treffers na rust: 2-0. Het duel bracht ook meteen de zwakheden bij De Graafschap aan het licht.

De Graafschap, dat een redelijke voorbereiding afsloot met twee gelijke spelen, begon in tropisch Limburg in een 4-4-2 opstelling. Trainer Huistra verving de zieke Pröpper door Van der Meulen. Theo Zwarthoed en Edwin Linssen maakten hun debuut voor de Superboeren.

Het begin van de bezoekers was nog wel aardig. Er was veel balbezit en het meeste gevaar kwam van Anco Jansen. In de hitte wachtte Fortuna vooral af, al had het een penalty kunnen krijgen na een handsbal van Ted van de Pavert. Op slag van rust leken de Limburgers op voorsprong te komen, maar de Zweed Amoah schoot over.

Na rust was De Graafschap aanvankelijk dreigend. Maar Piotr Parzyszek miste twee behoorlijke kansen en dat onderstreepte nog maar eens dat de Doetinchemmers nood hebben aan aanvallende versterking. De ingevallen Khalouta zette zijn ploeg kort na zijn entree op 1-0.

De reactie van Pieter Huistra liet even op zich wachten, maar hij bracht Jerry van Ewijk en Tim Vincken. Dat leverde nauwelijks iets op. N’Koyi en weer Khalouta hadden de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar dat gebeurde uiteindelijk door een treffer van Vlatko Lazic, die zijn eigen doelman passeerde, eindstand 2-0.

Karakteristiek, vrijdag 02 augustus 2013

Fortuna Sittard - De Graafschap 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Khalouta (69), 2-0, Lazic (83/eigen doelpunt)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 2.240

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel Fortuna Sittard: Amoah, Voorn

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers (75. Tim Vincken), Ted van de Pavert, Timothy van der Meulen, Milan Massop, Vlatko Lazic (88. Coen Maertzdorf), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (69. Jerry van Ewijk), Edwin Linssen, Piotr Parzyszek, Anco Jansen 

Fortuna Sittard: Kaya, Hendrickx, Janssen, Dreesen, Kis, Vlug (65. Briels), Zennaro, Voorn, Nepomuceno (81. Zejnilovic), Amoah (66. Khalouta), N’Koyi

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

De Graafschap

De Graafschap

Maandag 3 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Maandag 3 april (20:00 uur) speelt De Graafschap een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter