Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap buigt na rust voor Ajax: 0-3

De Graafschap buigt na rust voor Ajax: 0-3

De Graafschap heeft de oefenwedstrijd tegen Ajax verloren. Bleven treffers in de eerste helft uit, na rust werd het verschil gemaakt en scoorde de regerend landskampioen er drie: 0-3.

De tribunes in Doetinchem waren goed gevuld voor de testcase met de Amsterdammers, die eerder op dag, in een andere opstelling RKC Waalwijk versloegen in een oefenduel (1-5). Bij Ajax kwamen de mensen met een verleden bij De Graafschap, Lasse Sch:one, Siem de Jong en Sam Hendriks in actie.

De Graafschap begon gretig en Anco Jansen zorgde voor het eerste gevaar. Het meeste balbezit was wel voor Ajax, maar het speelde in een te laag tempo om de organisatie bij de Achterhoekers te ontregelen. Vleugelaanvaller Fischer was met een, net iets te korte lob, het gevaarlijkst. De Graafschap bleef met uitblinker Gregor Breinburg overeind, al kregen de Superboeren zelf ook nauwelijks kansen. Halverwege: 0-0.In de tweede helft voerde Ajax het tempo op en volgde de eerste treffer al snel. Sigthórsson werkte de bal achter doelman Van de Kracht. Net voordat trainer Frank de Boer tien verse krachten in het veld bracht, zorgde de Deen Fischer voor de 0-2, De ingevallen Moses Daddy zorgde even later voor de 0-3.De Graafschap ging nog opzoek naar de verdiende eretreffer, maar deze kwam er niet. Ajax kwam nog een aantal malen gevaarlijk door over beide vleugels maar het leidde niet tot meer treffers. Voor De Graafschap is er nog voldoende werk te doen in deze voorbereiding, maar trainer Pieter Huistra zal vanaf de bank met genoegen de verrichtingen van zijn ploeg in het eerste bedrijf hebben aanschouwd.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 13 juli 2013 (voorbereiding seizoen 2013-2014)

De Graafschap - Ajax 0-3 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Sigthórsson (48), 0-2, Fischer (62), 0-3, Moses Daddy (66)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 8.983

Geel De Graafschap: -
Geel Ajax: Lobotka

De Graafschap: Jordy van de Kracht, Ties Evers (46. Coen Maertzdorf), Frank van Kouwen (73. Robin Pröpper), Timothy van der Meulen, Milan Massop, Tim Vincken (46. Soufian Echcharaf), Gregor Breinburg (82. Tigran Gazarjan), Jordan Garcia-Calvete (82. Santy Hulst), Edwin Linssen (46. Vlatko Lazic), Piotr Parzyszek (66. Jerry van Ewijk), Anco Jansen (82. Roy de Ruiter)

Ajax: Cillessen, Van Rhijn (46. Nieuwpoort), Veltman (62. Gravenberch), Moisander (62. Kuipers), Blind (46. Dico Koppers), Schöne (62. Höner), De Jong (62. Lobotka), Serero (62. Sporkslede), De Sa (62. Moses Daddy), Sigthórsson (62. Hendriks), Fischer (62. De Kamps)

Overig

- Meld je aan voor de Gelderesch Reizen Superboerenpoule

- Een jaar lang GRATIS het D.ran! Magazine ontvangen? Lees hier wat u daarvoor moet doen!

- Vraag hier de seizoenkaart van De Graafschap aan.

- Het definitieve-competitieschema van De Graafschap is hier te downloaden (in PDF-formaat).

- Wil je graag lid worden van SV Superboeren De Graafschap? Hiervoor hoef je alleen maar een mail te sturen naar ikwordlid@superboeren.nl. Vrijwel direct ontvang je het aanmeldformulier, als bijlage, retour in je mailbox. Deze kun je vervolgens printen, invullen en opsturen naar SV Superboeren De Graafschap.

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X