Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran: '12/13 seizoen vol reuring

Voorwoord D'ran: '12/13 seizoen vol reuring

Het ‘spel’ speelde zich het afgelopen seizoen vooral buiten het veld af. Aan het einde van het seizoen 2011-2012 meldden zich de eerste ontevreden supporters. De Gelderlander stond vol met ingezonden brieven over wanbeleid en betonvoetbal. Supporters kwamen naar het stadion om hun ongenoegen kenbaar te maken. Het was een ‘Niet-Graafschapwaardige-Degradatie’ geweest. In mei 2012 vormde een groep ontevreden supporters de Manifestgroep of DGRevolutie. Deze groep ging met de club in gesprek, want de maat was vol er moest wat veranderen.

Sportief was het slecht, net als de sfeer in het stadion. Nog nooit was de terugval van het aantal seizoenkaarthouders zo groot geweest als nu. Van de volle bak met 12.500 toeschouwers waren er nog maar 7.500 over. Financieel moest er gesneden worden vanwege de mindere inkomsten in de Jupiler League. De aankopen van het nieuwe technische hart vielen tegen en belanden vaak op de reservebank. De RvC werd een duiventil met Sanderink en Holtslag. De Vereniging liet haar nieuwe leden maanden in het ongewisse. De Manifestgroep en de club kwamen verder uit elkaar te staan en uiteindelijk escaleerde het dusdanig dat voorzitter Ross opstapte.

Eind november kwam er weer een gesprek tussen Manifestgroep en de club. Dit leidde tot het formeren van de Denktank. Hiermee gaf de club eindelijk gehoor aan de kritiek. De Denktank ging onder leiding van een onafhankelijke voorzitter de structuur van de club doornemen. De conclusie was dat de structuur goed is maar de invulling te veel verwevenheden kent. Er werd gepleit voor meer transparantie en betere communicatie naar de achterban. Om de stem van de seizoenkaarthouders te (laten) horen werd besloten de Anhangersraod op te richten. Om direct te kunnen starten werd uit de Denktank de Anhangersraod geformeerd met vier vertegenwoordigers van de sponsoren, vier vertegenwoordigers van de supporters en drie overige (bv. ereleden en oud spelers).

De taken die de Anhangersraod mee kreeg waren 1. verkiezingen te organiseren, 2. de taken en bevoegdheden van de Anhangersraod vast te leggen en 3. een bindende voordracht te doen voor een RvC-lid. De taken en bevoegdheden zijn met de club afgestemd en kunnen openbaar gemaakt worden (is misschien al gebeurd als je dit leest). De verkiezingen moeten naar mijn mening zo snel mogelijk georganiseerd worden en een favoriet voor de RvC heb ik ook. Maar we moeten het nog wel met elkaar eens worden. Ook in de Anhangersraod moet je ‘polderen’.

Positief vind ik dat we als supporters via de Anhangersraod en via de Vereniging een vorm van inspraak hebben en zelfs mee kunnen praten over kandidaten voor de RvC. Maar veel groter kan de invloed van de Anhangersraod op het wel een wee van de club zijn, als straks de seizoenkaarthouders massaal hun stem laten horen, gevraagd en ongevraagd. Aan een massaal geluid kan de club niet voorbij gaan. Om mij heen hoor ik nu mensen zeggen ‘we horen niks van de Anhangersraod’. Ik hoop van ganser harte dat ik straks niet hetzelfde hoef te zeggen als we kandidaten nodig hebben en als we een massaal stemgeluid moeten laten horen. Ik reken op jullie, want ‘Wij zijn De Graafschap’!

Met hartelijke groet,

Hans Boesberg

Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Zoekt u informatie over hoe u lid kun worden van onze Supportersvereniging, klik dan hier, of klik op de banner aan de rechterzijde van deze pagina.

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X