Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ontslaat Jos Geerken

De Graafschap ontslaat Jos Geerken

De Graafschap heeft ontslag aangevraagd voor Jos Geerken. De Achterhoeker, een clubman pur sang, werkte ruim 15 jaar voor De Graafschap. Hij was onder meer vele jaren actief als manager Algemene Zaken. De Graafschap moet net als in 2012 rigoureus bezuinigen.

Geerken, die begon als manager van de Business Club en in het verleden ook werkte voor Omroep Gelderland, onderhield bij De Graafschap veel contacten met de fanatieke aanhang. Ook was hij geruime tijd teammanager van de hoofdmacht. Geerken combineerde die functie zelfs met zijn commerciële managementfunctie. Na de degradatie in 2012 moest Geerken, die een contract had voor onbepaalde tijd bij de Doetinchemse club, al terug in uren. 'Ik hoop in elk geval dat ik door de voordeur naar buiten kan en dat alles netjes wordt afgehandeld. Dat heb ik volgens mij wel verdiend.'

Ook voor een aantal andere werknemers op kantoor, naar verluidt zes, is bij het UWV ontslag aangevraagd. Onder hen is ook manager communicatie Marc Teloh, die behalve perschef ook de functie van account manager vervulde. De Graafschap kan het salaris van de Doetinchemmer niet meer betalen. Zowel de communicatie - als commerciele afdeling wordt echter opgeheven. 'We zijn nog wel in gesprek of ik tegen hele andere voorwaarden toch bepaalde werkzaamheden kan blijven verrichten', reageert Teloh die ook een contract had voor onbepaalde tijd.

Directeur Bloemers wilde onlangs weinig kwijt over de saneringsoperatie bij De Graafschap. 'Het klopt dat we een aantal aanvragen naar het UWV hebben gestuurd, maar ik ga niets zeggen over namen die je noemt. Het klopt dat wij als directie ook salaris inleveren. Dat lijkt me ook heel logisch en normaal in deze situatie.' 

Ook in de spelersgroep voerde De Graafschap al een flinke bezuiniging door. Het spelersbudget moet drastisch worden teruggeschroefd. Zo werden de aflopende contracten van Meijer, Terol, Jansen, Gommans, Drost en ook Auassar niet verlengd. De Graafschap hoopt ook nog spelers te verkopen. Er is vooral voor Anco Jansen hier en daar belangstelling.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)