Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Grote schoonmaak bij De Graafschap

Grote schoonmaak bij De Graafschap

De Graafschap moet opnieuw een grote schoonmaak houden in de selectie. De club is gedwongen fors te snijden in de spelersbegroting en laat veel spelers met aflopende contracten vertrekken. Ook de 33-jarige doelman Joost Terol moet wijken. 'Joost heeft een eredivisiesalaris en is niet meer te betalen. Hij zal zeker weer een club vinden na een goed seizoen', zegt technisch manager Roland Vroomans.

Ook voor Jochem Jansen lijkt geen toekomst meer bij de Doetinchemse club, maar met de inwoner van Wehl moet nog gesproken worden. Op dit moment herstelt Jansen van een knieblessure. De verdediger was het hele seizoen basisspeler. Tot nu toe hoorde hij niets van de club over een langer verbljf.

De sanering komt hard aan bij De Graafschap. 'We ontkomen er gewoon niet aan', zegt directeur Henk Bloemers die de plannen voor het afvloeien van kantoorpersoneel ook al klaar heeft liggen. Binnenkort komt de Achterhoekse club met die cijfers naar buiten. De Graafschap moet anderhalf miljoen euro terug in de begroting nu de Achterhoekse club in de eerste divisie blijft spelen. Binnen een jaar is die begroting van ruim tien miljoen euro gekelderd tot een schamele vijf miljoen.

Naast Terol en Meijer, die zelf het 'voetbalboek' al definitief sloot na het verlies bij Roda JC, moet ook routinier Harrie Gommans vertrekken. Gommans kan bestempeld worden als een flinke misser van Vroomans, want de spits kon absoluut niet overtuigen. Over reservekeeper Zwarthoed twijfelt De Graafschap nog. 'Hij is kandidaat om 1e keeper te worden.' In april moest Jeroen Drost al weg omdat hij te weinig motivatie en inzet toonde. Te Veluwe, Cavlan en Martzdorf kunnen alleen op amateurbasis blijven.

De Graafschap wil Anco Jansen en Soufian El Hassnaoui graag snel verkopen. Mogelijk vertrekt ook Gregor Breinburg. Voor de Arnhemmer bestaat belangstelling net als voor Jansen die gevolgd wordt door twee Duitse clubs. 'Maar niets is nog concreet', aldus Vroomans. El Hassanoui, die dit seizoen in conflict raakte met trainer Pieter Huistra en zelfs uit de selectie werd gezet, drukt te zwaar op de begroting in Doetinchem en mag met een doorlopend contract ook weg. 'Ik plak er geen naam op, maar we gaan daarover met een aantal spelers inderdaad in gesprek.'

Veel mogelijkheden om nieuwe spelers te halen is er niet op De Vijverberg. 'We kunnen nu geen andere spelers aantrekken. Misschien later als er meer duidelijk is. Ik zie volgend seizoen toch als een grote uitdaging, hoe moeilijk de situatie ook is. We moeten fors terug, maar daar hebben andere clubs ook mee te maken', zegt Vroomans.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X