Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Eerstedivisionisten nu wel achter toetreding amateurs

Eerstedivisionisten nu wel achter toetreding amateurs

De Jupiler League bestaat komend seizoen uit twintig clubs. Zowel twee beloftenteams als twee Topklassers maken in principe hun entree in de Eerste Divisie.

De KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) zaten maandagavond bij elkaar na de commotie vorige week over de opzet van de Jupiler League. Vooral de opmerking dat de kans op toetreding van de twee Topklassers klein was, viel slecht in Zeist. Daar werd juist gewerkt om Achilles'29 en Katwijk de stap te laten maken.

De rijen zijn weer gesloten. De KNVB en de CED hebben elkaar gevonden in een pilot voor de komende twee seizoenen met zowel twee beloftenteams als twee Topklassers. De clubs uit de Jupiler League hebben hun mening over de toetreding van de amateurs binnen een week onder druk bijgesteld.

'Er is opnieuw en op een constructieve manier met onze achterban gesproken', vertelt Simon Kelder namens de CED. 'Dit heeft er toe geleid dat de overgrote meerderheid nu voorstander is van het toevoegen van zowel beloftenteams als amateurclubs.'

Volgens Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, is de consensus 'in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gegeven.'

Bron: VI.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X