Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jupiler League bereid om beloftenteams te begroeten

Jupiler League bereid om beloftenteams te begroeten

Een meerderheid van de clubs in de Jupiler League heeft geen bezwaren meer tegen de toetreding van enkele beloftenteams. De grote plannen van televisiezender Fox spelen daarin een rol.

Als de clubs in de Jupiler League instemmen met de toetreding van beloftenteams worden zij daar financieel fors wijzer van. Televisiezender Fox heeft grote, voor de clubs lucratieve ideeën met de Eerste Divisie. Die plannen gaan echter alleen door als de beloftenteams van de topclubs een plek in de competitie krijgen, zo eist Fox.

De plannen van Fox, dat de rechten van de Eredivisie heeft gekocht, hebben de stemming in de Jupiler League veranderd. Drie weken geleden waren dertien van de zestien clubs nog tegen toetreding van enkele tweede elftallen, maar inmiddels zijn twaalf van de zestien vóór. Donderdag debatteren de clubs wederom over de toekomst.

De Amerikaanse zender wil live Jupiler League-duels achter de decoder gaan uitzenden. De samenvattingen keren wat Fox betreft terug op vrijdagavond op het open net en niet zoals nu ergens op de zaterdagmiddag. De Eerstedivisionisten hoeven, als ze in zee gaan met Fox, ook niet langer zestigduizend euro per club bij te dragen in de productiekosten en mogen rekenen op een beeldverslag met twee camera's in plaats van één zoals nu het geval is.

Media-exposure
Omdat er daarnaast ook meer voor het totaalpakket betaald zal gaan worden, stijgt het voordeel per club tot ruim een ton en dan is de extra media-exposure – belangrijk voor de sponsors - nog niet doorgerekend.

De plannen van Fox komen donderdag ter sprake tijdens een vergadering van de zestien clubs in de Jupiler League. Naast de toetreding van de beloftenteams staan ook de verdeling van de televisiegelden en de competitieopzet op de agenda. Inmiddels is ook duidelijk dat de kampioenen Achilles '29 en Katwijk onder voorwaarden bereid zijn om te promoveren uit de Topklasse. Zij kunnen op voor hen beter behapbare licentie-eisen rekenen.

Het plan is om hen toe te staan om hen stapsgewijs naar het aantal van zestien contractspelers (dat is nu een eis) toe te laten groeien. In het eerste seizoen na promotie is acht professionals voldoende. Ook is de amateurs bijna een verdubbeling van de entreefee in het vooruitzicht gesteld. Oorspronkelijk konden zij rekenen op een bijdrage van 80.000 euro in de kosten. Dat bedrag zal worden opgetrokken naar 150.000 euro.

Bron VI.nl (Thijs Slegers)

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X