Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap mag blijven hopen na gelijkspel (1-1)

De Graafschap mag blijven hopen na gelijkspel (1-1)

Het eerste duel in de tweede ronde van de Play-Offs tussen De Graafschap en Roda JC heeft geen winnaar opgeleverd. In een amusant duel op De Vijverberg werd het 1-1.

Trainer Pieter Huistra kon geen beroep doen op de geblesseerde Jochem Jansen. Hierdoor keerde Milan Massop terug in de basis, waardoor Vlatko Lazic rechtsback speelde. Collega Ruud Brood trainde de laatste twee dagen met een fitte groep in eigen stadion waar de deuren hermetisch gesloten bleven.

De thuisclub begon voorzichtig aan het duel. De eerste grote kansen waren voor de Limburgers, die als nummer 16 van de Eredivisie veroordeeld werden tot het spelen van de Play-Offs. Sanharib Malki en Mitchell Donald zagen Joost Terol prima redden.

Na een klein half uur meldde De Graafschap zich voor het eerst serieus voor het doel van Roda JC. Een schot van Anco Jansen verdween net naast. Uit een hoekschop was Milan Massop dreigend met zijn hoofd. Toch was het topscorer Jansen die zijn ploeg met een prachtig schot aan de leiding bracht: 1-0. Roda JC-trainer Brood let zien ontevreden te zijn. Hij haalde nog voor rust Rob Wielaert naar de kant.

De Graafschap werd in de tweede helft meteen teruggedrongen en dat leverde direct hachelijke momenten op voor het doel van Joost Terol. De sluitpost hield lang zijn doel schoon, maar was kansloos op een harde kopbal Demouge: 1-1.

De Graafschap probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd. Voetballend zaten er prima fases bij met de ijzersterk spelende Gregor Breinburg uitblinker. Ook Jordan Garcia-Calvete speelde een sterkte wedstrijd. De behendige Belg kreeg nog twee prima kansen op de winst voor de Superboeren, maar beide keren kreeg hij de bal niet voorbij doelman Kuerto. Het bleef bij 1-1.

Komende zondag volgt de return in Kerkrade, waar Roda JC begint met een kleine voorsprong op basis van het gescoorde uitdoelpunt.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, donderdag 16 mei 2013 (2e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 
1-0, Anco Jansen (35), 1-1, Demouge (55)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 6.507

Geel De Graafschap: Frank van Kouwen
Geel Roda JC Kerkrade: Demouge, Tamata

De Graafschap: Joost Terol, Milan Massop, Frank van Kouwen (76. Robin Pröpper), Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Tim Vincken (75. Ties Evers), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Roda JC Kerkrade: Kurto, Danilo, Wielaert (41. Tamata), Biemans, Sutchuin Djoum, Fledderus, Donald, Bonevacia, Hupperts (89. Németh), Demouge, Malki

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X