Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Reactie Manifestgroep: flinke stap vooruit

Reactie Manifestgroep: flinke stap vooruit

Het heeft even geduurd, maar ze zijn er: de conclusies en aanbevelingen van de Denktank. Omdat wij als DGRevolutie met twee mensen vertegenwoordigd waren in de Denktank, willen we hierbij uitleggen waarom we de uitkomsten mede hebben onderschreven.

Toen wij, zo'n tien maanden geleden alweer, het manifest aan de stadionpoort spijkerden, wilden we maar een ding: weer trots zijn op De Graafschap. Van trotse cultclub waren we afgezakt naar grijze, betonvoetbal spelende degradant. Als we nu de balans opmaken, zien we dat er bijzonder weinig verbeterd is. Troosteloos bungelen we in de middenmoot van de eerste divisie en minstens zo belangrijk: nog steeds is de verwijdering tussen supporters en club in volle gang. Dat gaat verder dan een bal op de paal, dat heeft te maken met het onbestemde maar reële gevoel dat we ons cluppie kwijtraken. Op het gebied van onderscheidend vermogen en communicatie met de achterban scoort de club zware onvoldoendes.

Toch denken we dat het vertrouwen nog terug kan keren. Omdat wi-j altied weer terugkomt. En een geschikt instrument om het vertrouwen te herstellen is de Anhangersroad, die ook terug te vinden is in het manifest. Waarin supporters, maar ook sponsors plaatsnemen, want samen zijn we De Graafschap en bij onze club zijn sponsors vaak supporters met een bedrijf. Er komt een orgaan dat de clubcultuur gaat bewaken en gevraagd en ongevraagd advies geeft. Hierbij de kernwaarden van onze mooie club bewakend. Alleen zo kunnen we samen bouwen aan een De Graafschap dat met recht weer de trots van de Achterhoek is. En dat deze raad zelfs een vertegenwoordiger aan de RvC gaat leveren is volgens ons helemaal een uitstekende zaak.

De denktank concludeert dat de structuur van De Graafschap voldoet en transparant is. Dat houdt in dat het huidige tekortschieten van de organisatie niets te maken heeft met de structuur, maar met de uitvoering. We denken dat de club dus moet kijken naar het verbeteren van de organisatie op personeel gebied. Ook wordt aanbevolen dat de vereniging een actievere rol gaat spelen. Daarvan zijn wij groot voorstander, we hebben ons niet voor niets met zoveel mensen aangemeld.

Vertrouwen terugwinnen door de mensen die deze club zo bijzonder maken, de vele supporters, sponsors en vrijwilligers, actief bij je club te betrekken. Durven onderscheiden. Dat is volgens ons de weg. Zijn we er nu?

Nee, nog lang niet. En ook wij hebben water bij de wijn moeten doen. Maar in plaats van aan de zijkant staan roepen, willen we actief mee gaan doen en onze achterban vertegenwoordigen. En we zien dit als flinke stap vooruit. Want wi-j komt altied weer terug!

Bron: DGRevolutie / Manifestgroep

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X