Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Derde verlies op rij voor De Graafschap

Derde verlies op rij voor De Graafschap

De Graafschap leed op bezoek bij FC Dordrecht de derde opeenvolgende nederlaag: 2-1. De Doetinchemse club, die al nadrukkelijk haar blik heeft gericht op de Play-Offs, kon ook ditmaal nauwelijks overtuigen.

De Graafschap kon aan de Krommedijk weer beschikken over Anco Jansen. De geschorste Pieter Huistra werd op de bank vervangen door Richard Roelofsen. Door de blessure van Milan Massop mocht Niek te Veluwe voor het eerst aantreden in de basis.

De kansen waren op één hand te tellen in het duel dat werd gespeeld voor wel zeer matig gevulde tribunes. Richard Roelofsen zag zijn ploeg na een half uur wel op voorsprong komen. Arbiter Manschot oordeelde dat verdediger Lima de bal met de hand had beroerd en dus volgde er een strafschop. Zowel Soufian El Hassnaoui als Anco Jansen wilde de bal wel nemen. Uiteindelijk scoorde laatstgenoemde: 0-1. Voor de thuisclub was Lars Veldwijk het meest dreigend.

In de tweede helft kwam de thuisclub feller voor de dag en drong het De Graafschap, dat deze week aangaf graag als zesde te willen eindigen, verder terug. De ploeg van trainer Virgil Breetveld had echter geluk dat een inzet van Anco Jansen via doelman Doedee  op de lat terechtkwam.

De net ingevallen Idabdelhay bracht de partij weer in evenwicht. Zijn uithaal leek een prooi voor Joost Terol, maar een polletje maakte dat de doelman kansloos was: 1-1. Het werd echter nog erger voor de kwakkelende Superboeren. Uit een corner kopte Lima hard binnen: 2-1. De paal stond de 3-1 van de voet van Kousemaker nog in de weg.

Hiermee is ook de nieuwe doelstelling van De Graafschap nagenoeg onhoudbaar geworden. De Graafschap wil zo graag een rol van betekenis spelen in de Play-Offs, maar Pieter Huistra moet echter vanaf de tribune hebben gezien, dat da basis hiervoor broos is.

Karakteristiek, vrijdag 19 april 2013

FC Dordrecht - De Graafschap 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Anco Jansen (31/penalty), 1-1, Idabdelhay (71), 2-1, Lima (81)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 1.723

Geel De Graafschap: Soufian El Hassnaoui, Rogier Meijer
Geel FC Dordrecht: Molhoek, Post

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper (76. Gregor Breinburg), Timothy van der Meulen, Niek te Veluwe, Rogier Meijer, Jerry van Ewijk, Jordan Garcia-Calvete (81 Piotr Parzyszek), Adil Auassar, Soufian El Hassnaoui, Anco Jansen

FC Dordrecht: Doedee, Gielisse, Lima, Vlasblom (59. Kastaneer), Peersman, Molhoek (46. Kousemaker), Fortes, Post, Rijsdijk, Alisic (69. Idabdelhay), Veldwijk 

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X