Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap incasseert nieuwe nederlaag

De Graafschap incasseert nieuwe nederlaag

De Graafschap heeft niet kunnen breken met de magere resultaten van de laatste weken. Op De Vijverberg werd het tegen sc Cambuur in de laatste minuut 1-2, Pieter Huistra werd kort hierna naar de tribune gestuurd.

De Graafschap, dat in de eindfase van het seizoen geteisterd wordt door blessures, begon met Soufian El Hassnaoui en Rogier Meijer in de basis. De bank werd bevolkt door vijf jonkies.

Het begin was voor de titelkandidaat uit Leeuwarden. Spits Barto schoot op de vuisten van Joost Torel. De Graafschap stelde daar niet veel tegenover. Het kon de hechtte defensie van Cambuur, waar oud-Graafschapper heerste, niet in verlegenheid brengen.

Het was Barto die de Friezen verdiend op voorsprong zette. De voormalig aanvaller van RKC werkte een voorzet van Tighadouini binnen: 0-1. De Graafschap kon geen vuist maken en miste creativiteit en schotkracht om kansrijk voor doelman Nienhuis te verschijnen. De onmacht was bij vlagen schrijnend.

Na rust waren de eerste kansen ook voor de bezoekers. Barto schoof de bal een keer naast en zag Terol redding brengen. Oefenmeester Huistra greep in en viel toch terug op Parzyszek. Waar hij de spits eigenlijk rust gunde.

De Graafschap knokte zich in het duel. Doelman Nienhuis zag dat het drukker werd voor zijn neus. Maar echt moeilijk kreeg hij het nog niet. Een kwartier voor het einde werd het gelijk. De ingevallen Niek te Veluwe leverde een voorzet af die door Van Ewijk werd teruggelegd op Piotr Parzyszek: 1-1. Nummer acht voor de Pool dit seizoen.

Er ontspon zich een open slotfase, waarbij het voor de zwakke leidsman Van den Kerkhof allemaal iets ie snel ging. De overwinning ging uiteindelijk dan toch naar Cambuur. In de Doetinchemse defensie werd simpel balverlies geleden en de ingevallen De Leeuw zette Barto alleen voor Terol: 1-2.

In de extra tijd werd trainer Huistra nog nog naar de tribune verbannen nadat hij de bal had weggetrapt. Een van de weinige momenten waar Van den Kerkhof echt  resoluut handelde.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zondag 14 april 2013

De Graafschap - sc Cambuur 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Barto (21), 1-1, Piotr Parzyszek (76), 1-2, Barto (89)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 8.868

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg
Geel sc Cambuur: Barto, Tighadouini, El Makrini, Bakens

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Milan Massop (66. Niek te Veluwe), Rogier Meijer, Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (58. Piotr Parzyszek), Adil Auassar, Jerry van Ewijk, Soufian El Hassnaoui

sc Cambuur: Nienhuis, Droste, Bakens, Van de Laan, Bijker, Bakker (81. Diemers), El Makrini, Dijkstra, Schokker (59. De Leeuw), TIghadouini (77. Hiwat), Barto

Bijzonderheid: Trainer Pieter Huistra naar tribune gestuurd (90)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X