Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat dure voorsprong glippen: 2-2

De Graafschap laat dure voorsprong glippen: 2-2

De Graafschap is tegen MVV blijven steken op een gelijkspel. De Achterhoeker kwamen op een comfortabel lijkende 0-2, maar zagen in een levendig duel de Maastrichtse formatie nog langszij komen: 2-2,

De Graafschap speelde in De Geusselt tegen een MVV dat de laatste weken juist op eigen veld veel punten verloor. Toch was het begin voor de thuisclub. Doelman Terol moest al vroeg optreden om Veldmate van scoren af te houden. Het antwoord van de bezoekers volgde vrijwel direct. Van Ewijk zette Piotr Parzyszek aan het werk. De Pool kreeg het leder echter niet langs keeper Castro en de rebound was niet besteed aan Jordan Garcia-Calvete.

Nog binnen het kwartier hield Terol dezelfde Veldmate weer van scoren af. Aan de andere kant was De Graafschap gelukkiger. Een voorzet van Piotr Parzyszek werd door Daerden achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-1. Het vijfde eigen doelpunt in het voordeel van De Graafschap dit seizoen. MVV draaide de duimschroeven aan en drong de ploeg van Pieter Huistra steeds verder terug, maar men hield zich staande tot aan de rust.

Na de pauze leken de Superboeren al snel op rozen te zitten door de beheerste schuiver van Piotr Parzyszek, waarmee hij doelman Castro kansloos liet: 0-2, Erg lang bleef de Doetinchemse voorsprong niet staan. Bryan Smeets passeerde uitblinker Terol twee keer in twee minuten: 2-2.

De Graafschap leek te breken maar hield stand in een partij die op en neer golfde. De ingevallen Meijer zag zijn inzet gekeerd en Auassar miste in kansrijke positie. Het was alweer Terol die zijn ploeg in de wedstrijd hield met enkele prima reddingen.

Omdat beide ploegen eigenlijk niets zouden hebben aan een remise, werd er vol op de winst gespeeld. Coen Maertzdorf miste nog een enorme kans op de 2-3. Een laatste poging van de Limburgers raakte de lat. Zo bleef in het bij 2-2.

Karakteristiek, vrijdag 29 maart 2013

MVV Maastricht - De Graafschap 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Daerden (23/eigen doelpunt), 0-2, Piotr Parzyszek (49), 1-2, Smeets (51), 2-2, Smeets (52)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 5.021

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Gregor Breinburg
Geel MVV Maastricht: -

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Milan Massop, Tim Vincken (66. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek (76. Soufian El Hassnaoui), Jerry van Ewijk (85. Coen Maertzdorf)

MVV Maastricht: Castro, Stankov, Verdellen, Knops, Labylle, Daerden, Smeets, Van Hyfte, Esajas, Veldmate, La Rosa (71. Braken)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X