Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap eert clubicoon met winst: 4-1

De Graafschap eert clubicoon met winst: 4-1

De Graafschap heeft FC Emmen met ruime cijfers verslagen. Op De Vijverberg werd het 4-1. En daarmee spaarden de Achterhoekers de bezoekers nog.

Voor de aftrap was er een indrukwekkende minuut stilte waarmee clubicoon Tante Lien werd herdacht. Zij overleed vorige week zondag op 85-jarige leeftijd. Een stille Vijverberg, onder licht neerdalende sneeuw zorgde voor een mooi plaatje.

Bij De Graafschap verving Jerry van Ewijk de geschorste Anco Jansen. Trainer Pieter Huistra stelde de weer fitte Massop en Garcia Calvete direct op.

Hoewel de thuisclub het meeste balbezit had, kwam het aanvankelijk niet tot doelrijpe kansen. Het tempo hiervoor ontbrak in het spel van De Graafschap en het was te voorspelbaar. Een vrije trap van verdediger Robin Pröpper spatte nog uiteen op de lat. Een poging van Auassar dwong doelman Van der Vlag tot een moeizame redding.

De 1-0 viel niet veel later uit een strafschop na een overtreding op Jordan Garcia-Calvete. Tim Vincken benutte de trap van elf meter. Kort voor de pauze zorgde Pröpper ervoor dat de ruststand op 2-0 werd bepaald.

Vroeg in de tweede helft nam De Graafschap definitief afstand. Garcia-Calvete bekroonde een sterke partij met een wonderschone treffer. De Belg stuurde de bal vanaf randje zestien in de rechter bovenhoek: 3-0.

In het vervolg hield doelman Van der Vlag, met kunst-en-vliegwerk het nodige van afstand tegen. Via Almeida scoorde FC Emmen zelfs nog tegen: 3-1, De Graafschap herpakte zich echter snel en al het iets nauwkeuriger was geweest was de score toen al opgelopen.

In de slotfase ging het publiek nog eenmaal massaal staan voor clubicoon Tante Lien. En met kleinzoon Rogier Meijer inmiddels binnen de lijnen, werd het nog 4-1 door Jerry van Ewijk.

Karakteristiek, vrijdag 15 maart 2013

De Graafschap - FC Emmen 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Tim Vincken (32/penalty), 2-0, Robin Pröpper (43), 3-0, Jordan Garcia-Calvete, 3-1, Almeida (64), 4-1 Jerry van Ewijk (90)

Arbiter: Honig
Toeschouwers: 8.453

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel FC Emmen: Maynard, Van der Vlag, Ter Heide, Bakkati

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Milan Massop (68. Niek te Veluwe), Tim Vincken (68. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (87. Santy Hulst), Adil Auassar, Jerry van Ewijk, Piotr Parzyszek

FC Emmen: Van der Vlag, Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, De Wit (58. Metaj), Kay Velda, Almeida (70. Weghorst), Ter Heide, Rojer (55. Almubaraki)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X