Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ondermaats De Graafschap onderuit bij Sparta: 2-1

Ondermaats De Graafschap onderuit bij Sparta: 2-1

De Graafschap heeft de topper tegen Sparta verloren. Het werd 2-1. De Achterhoekers speelden lange tijd een te zwakke wedstrijd om aanspraak te maken op een goed resultaat. Zo kwam er veen einde aan een reeks van elf wedstrijden waarin de Doetinchemse club ongeslagen bleef.

In Rotterdam moest Pieter Huistra zijn opstelling noodgedwongen aanpassen. De geblesseerde Santy Hulst werd vervangen door Soufian El Hassnaoui. De Graafschap begon opvalland zwak aan het duel. Er was veel balverlies en daardoor kwam de Doetinchemse aanval nauwelijks in het stuk voor. Sparta domineerde en kreeg de nodige kansen, maar alleen aanvaller Deekman wist doelman Terol daadwerkelijk te passeren: 1-0.

Na het doelpunt werd het spel van De Graafschap niet veel beter. Het gevaarlijkste wapenfeit was een vrije trap van Adil Auassar. Verder zat De Graafschap totaal niet in de wedstrijd.

Vroeg in de tweede helft hield Terol zijn ploeg in de wedstrijd, door Deekman ditmaal van scoren af te houden. Doordat het maar 1-0 bleef, groeide bij De Graafschap wel het geloof in een goed resultaat, Ook al had de ploeg van Pieter Huistra eigenlijk nergens recht op. De oefenmeester zag Van de Pavert en Breinburg uitvallen en bracht Jerry van Ewijk als extra aanvaller.

Toch gooide Sparta het duel zo'n tien minuten voor tijd in het slot. Arbiter Van Boekel gaf de thuisclub een discutabele strafschop, die door Calabro werd omgezet in een treffer:2-0, Door een individuele actie van Anco Jansen kwam De Graafschap nog terug tot 2-1. De tijd voor de gelijkmaker bleek te kort en daarmee zou men ook te veel hebben gekregen.

Karakteristiek, vrijdag 1 maart 2013

Sparta Rotterdam - De Graafschap 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Deekman (22), 2-0, Calabro (78/penalty), 2-1, Anco Jansen (87)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 6.325

Geel De Graafschap: Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar, Robin Pröpper, Anco Jansen,
Tim Vincken
Geel Sparta Rotterdam: Peeters, Calabro

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Ted van de Pavert (52. Timothy van der Meulen), Robin Pröpper, Vlatko Lazic, Tim Vincken, Gregor Breinburg (69. Rogier Meijer), Soufian El Hassnaoui (65. Jerry van Ewijk), Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Sparta Rotterdam: Pellatz, Dijkhuizen, Luirink, Van Berkel, Cruz Vicente, Nieuwendaal, Bel Hassani, Peeters (46. Varela), Bilate (71. Van Hout), Calabro, Deekman (87. Mahi)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X