Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap swingt ouderwets: 5-2

De Graafschap swingt ouderwets: 5-2

De Graafschap heeft op eigen veld weer eens een overwinning geboekt. Go Ahead Eagles werd hiervan het slachtoffer. Aan de hand van Anco Jansen werd het in Doetinchem 5-2.

De Graafschap speelde zonder de geschorste Ted van de Pavert. Diens plek werd centraal achterin ingenomen door Van der Meulen. De Doetinchemse club vloog eerder dit seizoen uit het bekertoernooi na een kansloze nederlaag tegen de Deventer club.

Beide ploegen deden aanvankelijk niet veel voor elkaar onder. De bezoekers waren vooral dreigend vanaf links via Houtkoop, die ploeggenoot Cas Peters de eerste kans zag missen. Ook oud-Graafschapper Sjoerd Overgoor zag zijn schot naast gaan. Het was Anco Jansen die de ban brak. Een schitterende uithaal vanaf de rand zestien, sloeg binnen en liet doelman Marsman verbouwereerd achter: 1-0. Grote kansen om met een andere score de rust in te gaan, waren er niet.

Vroeg in de tweede helft stond het zomaar 1-1, Na een hoekschop werkte Van der Meulen de bal achter zijn eigen doelman: 1-1. Op het antwoord van De Graafschap hoefde het publiek niet lang te wachten. Anco Jansen speelde zich wederom zelf fraai vrij en zijn inzet verdween via Van der Linden in het doel, Dat werd ook prima gezien door de arbitrage.

Even later tekende de clubtopscorer we voor zijn tweede treffer van de avond. Zijn schot werd van richting veranderd en daarmee was Marsman opnieuw kansloos en gepasseerd. 3-1. Na deze treffer gunde Pieter Huistra jongeling Jerry van Ewijk zijn competitiedebuut. Koud in het veld zag hij Tim Vincken de 4-1 scoren. Zelf was Van Ewijk bijna ook trefzeker. Zijn schot werd nog gekeerd door Marsman. De rebound was een prooi voor Parzyszek 5-1.

Eagles-trainer Erik ten Hag zag in de slotfase dat de score iets dragelijker werd door Peters, die door sterk voorbereidend werk van Kolder kon scoren: 5-2,

Een beslissing in de strijd om de derde periode viel er door de ruime winst van FC Volendam (6-1 tegen FC Dordrecht) nog niet. Deze valt hoe dan ook op maandag 4 maart.

Karakteristiek, maandag 25 februari 2013

De Graafschap - Go Ahead Eagles 5-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Anco Jansen (20), 1-1, Van der Meulen (52/eigen doelpunt), 2-1, Schenk (65/eigen doelpunten), 3-1, Anco Jansen (69), 4-1, Tim Vincken (77), 5-1, Piotr Parzyszek (82), 5-2, Peters (86)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 7.642

Geel De Graafschap: Vlatko Lazic
Geel Go Ahead Eagles: Vriends, Turuc, Promes, Schenk

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Timothy van der Meulen, Robin Pröpper, Vlatko Lazic (71. Ties Evers), Tim Vincken (83. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Santy Hulst (77. Jerry van Ewijk), Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Go Ahead Eagles: Marsman, Karami (46. Heerkens), Vriends, Van der Linden, Schenk, Deniz Türüc (84. Pot), Overgoor, Promes, Antonia (59. Kolder), Peters, Houtkoop

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X