Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ontspannen Superboeren: 'We zijn klaar voor Ajax'

Ontspannen Superboeren: 'We zijn klaar voor Ajax'

Met gemengde gevoelens denkt De Graafschap terug aan de competitiestart vier jaar geleden. Destijds was, net als dit weekend, Ajax de eerste tegenstander. Op De Vijverberg werden de Superboeren met 1-8 gedeclasseerd.

Hoewel een eerste duel met de landskampioen het nodige teweeg brengt, kijkt trainer Andries Ulderink ontspannen uit naar zondag. 'Het is voor mij een van de 34 duels', zegt de nieuwe trainer van De Graafschap. 'Natuurlijk brengt een duel met de landskampioen meer aandacht met zich mee, maar ik beschouw het vooral als de eerste kans om drie punten te pakken. Met die instelling moeten we het ook het veld in gaan. Ik heb ook het gevoel dat we er klaar voor zijn.'

Ulderink kan in het duel met Ajax een beroep doen op de nieuwelingen Xhelil Abdulla, Yves De Winter en Dulee Johnson. Michael de Leeuw, overgekomen van BV Veendam, heeft nog een schorsing van een duel uitstaan.

Overigens zal zondag ook een nieuwe aanvoerder bij De Graafschap zijn opwachting maken. Rogier Meijer, kind van de club, zal de band om zijn schouder dragen. 'Muslu Nalbantoglu was vorig jaar de captain, maar hij is momenteel aan het terugkomen van een zware blessure', aldus Ulderink.

'Daar moet hij zich op concentreren, hij moet eerst helemaal fit worden. Binnen de groep is er volop begrip voor de keuze voor Rogier. Samen met Yuri Rose en Purrel Fränkel vormt hij het belangrijke ervaren deel in de selectie.’

Bron: Freek Jansen VI.nl

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X