De Graafschap wint simpel van FC Oss: 0-2

De Graafschap heeft een eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij FC Oss: 0-2.  Smetje is dat de ploeg van Pieter Huistra het zichzelf verwijten dat de score niet hoger uitviel en dat men met onnodige schade terugkeert naar Doetinchem.

In Oss trad De Graafschap aan met een basis die op drie plaatsen gewijzigd was. Verdedigers Pröpper en Lazic en aanvaller Hulst verschenen, voor zeer matig gevulde tribunes aan de aftrap. Het duurde niet lang voordat de Superboeren het krachtverschil in de score uitdrukten.

Na tien minuten stond doelman Arends van de thuisclub een rebound toe na een schot van Anco Jansen. Hier maakte Piotr Parzyszek dankbaar gebruik van. De vijfde van het seizoen voor de jonge aanvaller. Tien minuten later verdubbelde Ansen Jansen de score uit een toegekende strafschop, nadat Van der Sloot hands maakte in de zestien.

Het verweer van FC Oss was te mager om de Achterhoekers te verontrusten. De Graafschap heerste, al slaagde het er zelf niet in om de score voor rust al op te voeren.:0-2,

Na de pauze lieten de Brabanders wel een ander gezicht zien, maar ook dat deerde De Graafschap lange tijd niet. Wanneer de elf van Huistra geconcentreerd waren blijven spelen zouden er tal van kansen zijn ontstaan. Maar juist dat verdween zichtbaar. Het spel werd frivool en minder effectief.

Het bracht de voorsprong niet in gevaar, al kopte invaller Van den Dungen op de lat. Toch verliet De Graafschap Oss met de nodige personele schade. Zo viel Garcia-Calvete geblesseerd uit en ging ook Anco Jansen licht geblesseerd naar de kant. Bovendien zag de ervaren Auassar tweemaal een onnodige gele kaart. Maar de simpele overwinning van De Graafschap kwam ook met tien man niet in gevaar.