Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Oppermachtig De Graafschap loopt zich stuk: 2-2

Oppermachtig De Graafschap loopt zich stuk: 2-2

De Graafschap heeft op eigen veld niet weten te winnen van laagvlieger FC Eindhoven. De Achterhoekers waren veel sterken, maar bleven steken op 2-2 en lieten zo dure punten liggen.

Op de koude Vijverberg trad De Graafschap aan in de formatie waarmee het de laatste weken zo succesvol was. Alleen de geschorste Van Kouwen werd vervangen door Van der Meulen.

De Graafschap had vrijwel het hele duel het initiatief en dat leidde ook tot kansen Doelman Zaari hield, soms met meer geluk dan wijsheid, zijn doel schoon. De bezoekers waren aan de andere kant uiterst effectief. Koç prikte de bal achter Terol. De Graafschap pakte echter snel de draad weer op en aan de verdiende gelijkmaker van Anco Jansen ging een vlotte combinatie vooraf: 1-1.

Hierna zette de ploeg van Pieter Huistra nog maar eens aan en de Brabantse defensie wankelde, maar de Superboeren weigerden de trekker over te halen. FC Eindhoven ging zelfs met een voorsprong de rust in toen Maria de tweede kans voor de bezoekers ook benutte: 1-2, De pietluttig en zwak fluitende arbiter Bekebrede weigerde de thuisclub tot tweemaal toe een strafschop te geven: 1-2.

Na de rust was De Graafschap nog nadrukkelijker de bovenliggende partij. Hoewel het voetballend minder werd, kreeg het kans op kans en een groot aantal corners. Was De Graafschap zelf niet rustig in de afwerking, dan was het wel de verdediging van Eindhoven die alles tegenhield. Niet in de laatste plaats via de uitblinkende doelman Zaari.

De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er toch. Invaller Hulst scoorde voor de tweede maal op rij: 2-2. Huistra bracht in de slotfase ook nog spits Soufian El Hassnaoui voor Van der Meulen. Dit werd in een levendige slotfase niet beloond. Calvete, Parzyszek misten de kansen. Dit gelijkspel leidt toch tot een stevige kater in Doetinchem.

Karakteristiek, vrijdag 8 februari 2013

De Graafschap - FC Eindhoven 2-2 (1-2)
Scoreverloop: 0-1, Koç (11), 1-1, Anco Jansen (24), 1-2, Maria (36), 2-2, Santy Hulst (79)

Arbiter: Bekebrede
Toeschouwers: 7.246

Geel De Graafschap: -
Geel FC Eindhoven: Vanbelle, Zaari

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Timothy van der Meulen (79. Soufian El Hassnaoui), Ted van de Pavert, Milan Massop (73. Vlatko Lazic), Tim Vincken (67. Santy Hulst), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

FC Eindhoven: Zaari, Durwael, Verkoelen, Paridaans, Vanbelle, Lucius, Waalkens (57. Ospitalieri), Deschilder (89. Van Geele), Koç, Van den Hurk, Maria (79. Van Boekel)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X