Graafschap scoort niet en laat dure punten liggen

De Graafschap heeft de twee overwinningen op rij geen passend vervolg kunnen geven. Het kwam op bezoek bij Telstar niet verder dan 0-0 en liet hiermee een kans liggen om weer voorzichtig omhoog te kunnen kijken.

In IJmuiden liet Pieter Huistra zijn winnende elftal van afgelopen weekend staan. De van een schorsing teruggekeerde Rogier Meijer begon daardoor op de bank. Bij Telstar ontbrak de geschorste oefenmeester Marcel Keizer. Oud doelman René Ponk verving hem.

De Graafschap had al razendsnel op voorsprong kunnen staan. Anco Jansen, de man in vorm, miste echter in de openingsminuut. Niet veel later liet ook Piotr Parzyszek na om de score te openen. Gedurende de eerste helft had de Doetinchemse club wel het meeste balbezit en ook kleinere kansjes. Telstar gokte op de counter en was kort voor rust bijna succesvol. Korpershoek dwong Joost Terol tot een uiterste redding.

Na de rust ontspon zich een meer open wedstrijd maar De Graafschap slaagde er niet in afstand te nemen. Na een uur spelen verving Van der Meulen de licht geblesseerde aanvoerder Van Kouwen. Ook nam El Hassnaoui de plek in van Parzyszek.

Tot uitgespeelde kansen kwam de Achterhoekers niet meer. Een schot van Gregor Breinburg plofte op de kruising. Het bleef voor nog geen 1500 toeschouwers bij 0-0.  Zo blijft De Graafschap onveranderd negende.