Graafschap geeft winst weg in slotfase (2-2)

De Graafschap leek tegen Fortuna Sittard dan toch eindelijk de tweede thuiszege van het seizoen over de streep te trekken, maar door een late gelijkmaker van de Limburgers, werd het weer een puntendeling en daarmee deed de ploeg van Pieter Huistra vooral zichzelf tekort: 2-2.

Bij De Graafschap verving Adil Auassar de geschorste Tim Vincken en startte Gregor Breinburg, die deze week een nieuw contract tekende, weer in de basis. De Graafschap kende een beroerde start. El Hasnaouidacht te lichtzinnig over het uitverdedigen en schonk Khalouta een vrije kans voor doelman Terol: 0-1,

Na deze vroege treffer kregen de Achterhoekers al snel een overwicht en verdween bij de bezoekers  de interesse om aanvallend iets te ondernemen. Zonder echt goed te spelen kreeg zag Huistra zijn ploeg wel kansen krijgen, waarbij de meeste dreiging kwam van Anco Jansen aan de linkerkant. Tweemaal werd een bal van de lijn gehaald.

Kort voor het half uur viel de dikverdiende gelijkmaker. Anco Jansen vierde de treffer, maar die kwam op naam van Fortunees Janssen: 1-1. Anco Jansen en Rogier Meijer hadden voor rust de kans om de ruststand anders te laten zijn dan de 1-1,

Vrij snel in de tweede helft kwam De Graafschap dan toch op voorsprong. Een schot van jongeling Piotr Parzyszek leidde nog niet tot de treffer, Maar de verder geheel onzichtbare Auassar gaf de bal het laatste tikje. Goed voor de 2-1, want de arbitrage zag er geen buitenspel in. De voorsprong gaf het team zeker vertrouwen , maar het bracht niet de rust. Daarnaast koos Huistra voor defensieve wissels, waardoor zijn ploeg steeds verder terugzakte. En opnieuw ging het mis in de slotfase. Veertiger Ted van de Pavert gleed weg en gaf zo tegenstander Voorn de vrije doortocht en het povere Fortuna een punt: 2-2,

De situatie bij De Graafschap blijft door dit gelijkspel onveranderd en het antwoord hoe dit te doorbreken lijkt de club voorlopig niet voor handen te hebben.

Foto's Johan Wissink

Karakteristiek, vrijdag 23 november 2012

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Khalouta (7), 1-1, Janssen (27/eigen doelpunt), 2-1, Adil Auassar (56),
2-2, Voorn (83)

Arbiter: Bekebrede
Toeschouwers: 7.840

Geel De Graafschap: Frank van Kouwen
Geel Fortuna Sittard: -

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Rogier Meijer, Gregor Breinburg, Soufian El Hassnaoui (87. Santy Hulst), Adil Auassar (73. Timothy van der Meulen), Piotr Parzyszek (80. Jordan Garcia-Calvete). Anco Jansen

Fortuna Sittard: Kaya, Turan (46. Hendrickx), Janssen, Dreesen, Schroyen, De Boer, Kruijsen (80. Kevin Diaz), Voorn, Khalouta, N.Koyi, Cevik (72. Rajcomar)