Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Inhaalrace voorkomt nieuw thuisverlies niet: 3-4

Inhaalrace voorkomt nieuw thuisverlies niet: 3-4

Bij De Graafschap wil het met de prestaties nog maar niet vlotten. De Superboeren verloren van FC Dordrecht: 3-4. De sprong naar de middenmoot werd dus niet gerealiseerd.

Pieter Huistra hield vast aan zijn 4-4-2 opstelling dat vorige week de zege opleverde tegen FC Emmen (1-3). Verdediger Van de Pavert, die in Emmen geblesseerd uitval, startte gewoon in de basis.

Toch liep de thuisclub, niet voor het eerst dit seizoen, al snel achter de feiten aan. Zo profiteerde Rijsdijk van een misverstand tussen Lazic en Van de Pavert en passeerde Terol: 0-1. Rechtsback Fortes haalde even later ook nog een doeltreffend uit: 0-2 De Graafschap dreigde verder weg te zakken, maar kwam uit het niet terug in de wedstrijd. Anco Jansen ontsnapte op de rechterflank en schonk Gommans zijn eerste competitiedoelpunt in Achterhoekse dienst: 1-2. Vlak voor rust bleek wederom dat de defensie van De Graafschap weinig solide is. Lars Veldwijk bracht het verschil weer op twee: 1-3.

Bij aanvang van de tweede helft wisselde Huistra direct tweemaal. Daarnaast gooide hij zijn 'verzorgd voetbal principes' overboord en werd het nu geprobeerd met meer opportunistisch spel. Maar de eerste doelkans voor de bezoekers was goed voor de 1-4 (Rijsdijk).

Piotr Parzyszek loste de geheel onzichtbare Gommans af voor het laatste half uur. De jonge Pool scoorde kort na zijn entree zijn eerste goal in het betaalde voetbal: 2-4. Dit gaf het geplaagde De Graafschap weer energie en De Vijverberg leefde op. Een vrije trap van Anco Jansen dwong de prima doelman Hahn tot een ultieme redding en de in de spits geposteerde Van de Pavert miste van dichtbij. Diep in de extra tijd werd het via Soufian El Hassnaoui nog 3-4, maar die treffer is alleen van statistische waarde.

Voor dit De Graafschap lijkt plaatsing voor de play-offs nog een hele toer te worden. FC Dordrecht, met een fractie van de Doetinchemse begroting, staat fier op de tweede plaats en dat geeft te denken.

Karakteristiek, vrijdag 09 november 2012

De Graafschap - FC Dordrecht 3-4 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, Rijsdijk (16), 0-2, Fortes (26), 1-2, Harrie Gommans (35), 1-3, Veldwijk (43), 1-4, Rijsdijk (57), 2-4, Piotr Parzyszek (63), 3-4, Soufian El Hassnaoui (90+4)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 7.630

Geel De Graafschap: Tim Vincken
Geel FC Dordrecht: Mendes Rodrigues

De Graafschap: Joost Terol, Vlatko Lazic, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Tim Vincken, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar, Harrie Gommans (61. Piotr Parzyszek), Anco Jansen

FC Dordrecht: Hahn, Fortes, Lima, Amevor, Samoender, Rijsdijk (83. Vlasblom), Post, Alisic, Kalisse (80. Martina), Veldwijk, Mendes Rodrigues

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Foto's Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X