Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Huistra: opstappen Ross triest

Huistra: opstappen Ross triest

Pieter Huistra blijft positief. De trainer hoopt dat de padstelling tussen fans en directie na het opstappen van voorzitter Ross wordt doorbroken. "Misschien kunnen we het nu eindelijk ombuigen. En ik weet ook dat alleen trainers en spelers daartoe in staat zijn."

Het hoge verwachtingspatroon bij De Graafschap verzwaart die opgave nog eens. "Clubs als MVV en Fortuna Sittard hebben het in zo'n moeilijke en onrustige situatie waarin wij nu zitten, een stuk makkelijker. Daar wordt minder verwacht. En bij De Graafschap in deze klasse is dat anders. Maar dat is voetbal en dat weet je."

Huistra noemt het besluit van Ross overigens "moedig", maar daarnaast ook "triest" voor de club."Het is wrang dat zij onder druk van aantijgingen en spreekkoren is opgestapt. Gek dat zoiets in Nederland gebeurt eigenlijk. Wel vind ik het moedig dat ze dit besluit durft te nemen, want ik weet dat ze nog heel strijdvaardig was."

Voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen kan Huistra niet beschikken over de zieke Jordan Garcia-Calvete en de geblesseerde Jochem Jansen. De oefenmeester uit Rhenen zit niet bij de pakken neer ondanks het zwakke voetbal dit seizoen. "De drive is er echt aan alle kanten. Als ik vandaag de wisselspelers bezig zie, stemt mij dat tevreden. Zij zijn er natuurlijk ook om de anderen scherp te houden. Soms willen we in het veld te veel doen. Gaan ze overcompenseren. Het is een lastige wisselwerking, want aan de ene kant vraag je veel inzet, maar het moet wel gekoppeld worden aan organisatie. Als je er blind invliegt, is het ook niet goed en kom je niet verder. De jongens die spelen, moeten het morgen laten zien. Ik verwacht een reactie van ze."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X